Не една и две известни личности, преминали през изпитанието COVID-19, споделят своите преживявания с почитателите си.

Хю Грант, коронавирусът, основните симптоми и през какво е минал актьорът в битката с болестта

Хю Грант за срещата си с коронавируса

Кои са основните симптоми, с които се е сблъскал актьорът

Наскоро това направи певицата и бизнесдама Глория Естефан. Във видео, качено в Instagram, тя разказа, че е прекарала по-голямата част от ноември в изолация, след като е дала положителен резултат за COVID-19.

63-годишната Естефан споделя, че е имала късмет, понасяйки само "малко кашлица" и обезводняване, загуба на обонянието и вкус. Тя смята, че се е заразила, въпреки че стриктно е спазвала всички необходими мерки. Според нея, това се е случило в разговор с почитател.

"Имах голям късмет, но просто исках да споделя с вас, че бях в изолация, след като един ден вечерях навън и ме доближи човек, който не носеше маска. Опитах се да сдържа дъха си, докато той ми говореше, но явно въпреки това се е случило нещо", разказва Естефан. 

Тя смята, че се е разминала с най-тежките последствия на болестта благодарение на приема на витамини и на вероятно ниския вирусен товар на човека, който я е заразил.

"Страхът беше най-големият ми проблем. Трябва обаче да се отърсим от него и да правим всичко възможно, за да поддържаме имунната си система възможно най-здрава", казва Глория Естефан.

Кръвната група, резус факторът и рискът от заразяване с COVID-19

Коя кръвна група е по-защитена от COVID-19

И какво значение има резус факторът ни

Певицата има множество бизнес интереси в Южна Флорида, която е силно засегната от пандемията. Със съпруга си Емилио Естефан притежават ресторанти с кубинска тематика, хотел в Маями и дял в отбора Miami Dolphins, пише Page Six.

Коронавирусът, маските и последните препоръки на Световната здравна организация (СЗО)

Отново за ползата от носене на маска

Какви са последните препоръките на СЗО

"Знам, че в Маями сме в много голям ръст на заболелите. Тук сега е трудно ", каза тя във видеото си. "Моля, всички да носят маски, опитайте се да стоите на разстояние от метър и да се предпазите", съветва певицата, която е носител на Грами.