Няма нищо по-непостоянно от модните тенденции - освен че се сменят всеки месец, често паралелно съществуващите са коренно противоположни една на друга. Големият хит за 2023 г. беше "тихият лукс", който изискваше чисти линии, монохромни тоалети и липса на лога.

"Тихият лукс" в маникюра - как да го постигнем с неутрални цветове през 2024 г.

"Тихият лукс" в маникюра - тенденцията на 2024 г.

Който е подходящ за всички

А сега е време за нещо коренно различно - естетика в стил "мафиотска съпруга". Или mob wife както е популярна тенденцията в социалните мрежи. Тя набира главоломна популярност през януари 2024 г. - тагът #mobwife е търсен повече от 100 милиона пъти.

Какво представяла този стил? Достатъчно е да видим героините на Мишел Пфайфър в "Белязаният", Шарън Стоун в "Казино", Еди Фалко и Дреа де Матео в "Семейство Сопрано", за да добием представа.

В най-общи линии това е един доста експресивен стил на обличане, който комбинира животински принтове, дълги кожени палта с косъм, прилепнали рокли и поли от лицева кожа, обувки на супер висок ток, огромни златни бижута, слънчеви очила и маркови чанти с големи лога.

Според модните списания тагът #mobwife е измислен от инфлуенсърката Сара Аркури през октомври миналата година. Самата тя се определя като "mob wife CEO" - като разгледаме всичките й публикации в Instagram, ни става ясно защо.

От Glamour пък ни обясняват, че естетиката на този тип обличане се ражда в италиано-американската култура на Ню Джърси и Ню Йорк. Освен крещящите дрехи обаче, "мафиотската съпруга" предполага и определена нагласа към живота: имам пари за харчене и нямам време за губене.