Още преди да излезе последния сезон на сериала Game of Thrones Джордж Р. Р. Мартин сподели, че работи по шестия том от поредицата "Песен за огън и лед" - The Winds of Winter. Още тогава той призна, че всичко се случва много бавно, поради сложността на книгата. 

Джордж Р. Р. Мартин за забавянето на The Winds of Winter

Джордж Р. Р. Мартин за забавянето на The Winds of Winter

Работата не върви по план

Преди броени дни авторът разкри пред Observer, че сериалът не му се е отразил никак добре на писането и той е написал само четири страници, които до момента е трябвало да бъдат 40.

Именно поради тази причина Джордж Р. Р. Мартин се радва, че сериалът е приключил, защото така ще може спокойно да се фокусира върху писането и приключването на поредицата "Песен за огън и лед". От нея очакваме не само шестата му книга The Winds of Winter, но и седмата със заглавие A Dream of Spring.

"Това, което трябваше да ме накара да се разбързам, всъщност ме забави още повече", коментира авторът в интервюто.

Въпреки цялата отрицателна критика, която се изля от страна на феновете във връзка с последния сезон на Game of Thrones, Джордж Р. Р. Мартин разкрива, че все пак е успял да се изключи от вниманието и различните теории. 

Снимка 352857

Източник: GettyImages

"Някои предположения са грешни, други са верни, но ще разберете, чак когато завърша книгите, въпреки че дотогава има много време".

Той допълва, че се радва на всякакви реакции, когато са емоционални, независимо дали в тях има похвали или негативно отношение, както и че финалът на Game of Thrones няма да повлияе върху този на романа.

"Сериалът и книгите ми са близки, свързани са, но са две съвсем различни неща. Близостта им не променя нищо", заключва авторът.