Идната седмица официално ще преполовим втори сезон на "Домът на дракона" (House of the Dragon), защото тогава ще бъде пуснат четвърти епизод.

В трети епизод на "Домът на дракона" - драконите се включват във войната, а Демън планира следващия си ход

В трети епизод на "Домът на дракона" - драконите се включват във войната, а Демън планира следващия си ход

Ето с какви нагласи да сме към епизода

Но има някои неща от трети, за които ни е нужно време, за да осмислим. И дори не говорим за голите и секс сцените в епизода, които бяха едни от малкото в сериала до момента.

Следват сюжетни разкрития (спойлери) за втори сезон, така че който не е гледал епизодите до момента, трябва да спре с четенето тук.

Уви, и в трети епизод не видяхме започването на обещаната война, но пък се случиха някои други интересни неща, следствие от направените стратегически ходове.

Един от тях бе решението на Ренира да прати малката дъщеря на Демън - Рена, в Пентос, където да е далеч от задаващата се война и кръвопролития. Тя бе нагърбена с тежката задача да отплава заедно с малките деца на Ренира и четири драконови яйца в сандък.

Оказва се, че задачата на Рена е изключително важна, защото драконовите яйца, които трябва да пази, след това ще попаднат в ръцете на наемника Илирио Мопатис, който ще даде като сватбен подарък на Денерис Таргариен в пилотния епизод на Game of Thrones, пише Entertainment Weekly.

След това е ясно какво се случва, защото яйцата се излюпиха и дадоха живот на драконите в лицето на Дрогон, Регал и Визерион.

И това не е някаква наша догадка, а лично режисьорът на трети епизод на втори сезон на "Домът на дракона" - Джийта Пател, заяви пред Mashable. "Всички, които работим по сериала, сме големи фенове на Game of Thrones, така че беше много вълнуващо да заснемем тази сцена", казва още Пател.

Но в книгата на Джордж Р.Р. Мартин историята на яйцата, попаднали в Денерис, е по-различна. В "Огън и кръв" той пише, че въпросните драконови яйца са били откраднати от Драконов камък и продадени няколко пъти преди да достигнат до Денерис.

Секс сцената от "Домът на дракона", която е била изтрита

Секс сцената от "Домът на дракона", която е била изтрита

Оливия Кук и зрителите може и да не са съгласни, но Райън Кондал има различно виждане

Но тези разлики между сериал и книга не бива да ни изненадват, защото вече обърнахме внимание, че създателите на "Домът на дракона" са решили да направят леки промени в историята, за да направят сюжета по разбираем.