Очакваме с нетърпение да видим какво ще ни предложи последният сезон на Game of Thrones. Осмият сезон вече е заснет и в момента всичко е в ръцете на екипът, който отговаря за специалните ефекти. 

Game of Thrones 8 може да се забави

Game of Thrones 8 може да се забави

Лоши новини за феновете на сериала

За автора на книгите, на които е базиран сериала, обаче също предстои много работа. В интервю за The Hollywood Reporter Джордж Р. Р. Мартин споделя, че в момента работи по шестия том от поредицата "Песен за огън и лед" - The Winds of Winter

Ще има сериал и за предисторията на Game of Thrones

Ще има сериал и за предисторията на Game of Thrones

Вече имаме куп въпроси към Fire and Blood

Писането обаче не върви много добре, защото Мартин споделя, че всичко се случва много бавно поради сложността на книгата. "Иска ми се да я бях приключил още преди четири години", допълва Джордж Р. Р. Мартин. 

Поради тази причина той не е посетил нито веднъж снимките на последния сезон на Game of Thrones. "Би било много забавно, но нямам работа там. По-добре да остана у дома, защото имам още две книги за писане", откровен е авторът на "Песен за огън и лед". 

Fire and Blood - новата книга на Джордж Р. Р. Мартин

Новата книга на Джордж Р. Р. Мартин за огън, кръв и дракони

Коя и кога

Добрата новина за всички фенове на поредицата е, че на 20 ноември ще излезе Fire and Blood - първата от две книги, които разказват историята на Вестерос - 300 години преди действията в "Песен за огън и лед" и Game of Thrones. Те ще бъдат и екранизирани от HBO, което означава, че в близко бъдеще ще можем да ги гледаме като сериал.