Юни преваля, а настроението ни става все по-ваканционно. Затова и посягаме към няколко романа, които да го подсилят, да ни разтушат по време на почивката и в които ключовата дума е "ваканция".

"Една нощ на острова"

Да поддържаш колонка със съвети за любовния живот едва ли е най-тежката работа на света. Клио обаче скоро ще навърши трийсет и е в дупка. Затова, по съвет на шефа си, си взима отпуска и наема отдалечена, но луксозна вила на ирландски остров, където да преосмисли живота си на спокойствие.

Снимка 577878

Източник: Колаж / Ера

Към същата обаче се е отправил и изнервеният американец Мак, а объркване в резервациите ще принуди двамата да прекарат ваканцията си заедно. Книгата на Джоузи Силвър - една от любимите авторки в Книжния клуб на Рийз Уидърспун, продължава с любов, разбира се.

Изд. Ера, 17.99 лв.

"Това се случи на Майорка"

Ясен е декорът за романа на Ема Страуб - идиличният испански остров, на който можем да си представяме единствено почивка и безбрежно спокойствие. Не това обаче си представят Франи и Джим - двойка, която е в своеобразна криза на отношенията си след 35 години брак.

Снимка 577879

Източник: Кръг

Той е започнал връзка със значително по-млада своя стажантка, а тя усеща, че няма как да контролира вече ситуацията им. Допълнително масло в огъня наливат синът им Боби, който е напуснал дома им, както и близките приятели на Франи - гей двойката Чарлз и Лорънс, чиито отношения съвсем не са толкова перфектни, колкото изглеждат.

Изд. Кръг, 18 лв.

"Сребърният залив"

От Майорка се преместваме в Австралия, където заминава Лиза заедно с дъщеря си Хана. Двете искат да започнат живота си на чисто след напускането на Англия и се настаняват в "Силвър Бей" - хотелът на лелята на Лиза в едноименния залив.

Снимка 577877

Източник: Колаж / Хермес

И наистина всичко изглежда съвършено д появата на Майкъл Дормър. Той работи за голяма строителна компания, която планира да построи луксозен курортен комплекс в залива, с което напълно ще промени живота на общността. Както и този на Лиза.

Изд. Хермес, 17.95 лв.