Само преди седмица милиардерът Джеф Безос стана обект на сериозни подигравки. Днес стотици хиляди отново са му вдигнали мерника и отправят поредния интересен апел към него.

Джеф Безос, Мона Лиза и кой предложи на милиардера да купи и изяде картината на Леонардо да Винчи

Безос пак отнесе подигравки

Нестандартно предложение към милиардера

В момента на сайта Change.org тече нова петиция, свързана с предстоящия исторически полет на Безос в Космоса през месец юли.

Близо 116 000 земляни са се подписали в подкрепа на идеята, щом основателят на Amazon напусне Земята със совалката си New Shepard, просто да си остане там и да не се връща.

"Милиардерското не трябва да съществува... на Земята или в Космоса, но ако изберат второто, по-добре да останат там", пише в описанието към петицията. А последната е адресирана "до пролетариата".

Според автора на апела, а и според много други, Безос изглежда е физически и емоционално разделен не само то по-голямата част от човечеството, но и от по-голямата част от това, което ни прави хора.

И сега се стреми тотално да се разграничи, като напусне земната атмосфера с помощта на лично финансиран ракетен кораб.

В текста към петицията авторът пише още, че дори и да приеме, че Безос, Илон Мъск, Бил Гейтс или Уорън Бъфет в известна степен са допринесли с нещо за обществото, съществуват реални и осезаеми проблеми на Земята, които биха могли да бъдат разрешени с тяхна помощ.

Илон Мъск, животът под наем и защо разпродава имотите си

Да имаш милиарди, а да живееш под наем

Защо Мъск продава къщите си

"Изкореняването на глада, липсата на дом и бедността имат цена, но и многобройните яхти и имения, предполагам", пише още инициаторът на публичната молба.

Това не е първата критика относно богатството на Джеф Безос и начина, по който той го използва. През месец януари политическият анализатор Хътчинсън коментира за Bay State Banner, че докато Доналд Тръмп е раздал над 3% от състоянието си, Безос е дарил под 1% от милиардите си.

Джеф Безос, Blue Origin, New Shepard и ще полети ли милиардерът в Космоса

Джеф Безос излита в Космоса

Кой ще му прави компания

Безос неведнъж е съден и за стагнация на заплатите и обезсърчаване на опитите за сплотяване сред служителите в компанията му Amazon, напомнят още от The Guardian.