Ако сме се интересували от биографията на Илон Мъск и неговия път към успеха, би трябвало да сме наясно, че той неведнъж е залагал на карта всичко, което притежава - само и само да спаси компаниите си от фалит и да осъществи поредната си рискова идея.

Илон Мъск, #WeLoveYouElon и подкрепата за милиардера след атаката на Анонимните

(Не) всички обичат Мъск

Закани и много любов в социалните мрежи

Днес предприемачът има милиарди долари и не му се налагат подобни действия. Въпреки това, той е в процес на продажба на имотите, които притежава. 

С публикация в Twitter Мъск обяви, че е решил да продаде и последния си останал имот в Сан Франциско Калифорния. За него това място е "специално", затова иска да го купи голямо семейство, което да живее там.

Снимка 497336

Източник: архив ЕПА

Според компанията за недвижими имоти Gullixson, имението е построено около 1912 г. от френския граф Кристиан де Гуен и се продава за 37.5 милиона долара. Мъск го е закупил през 2017 г. за 23.4 милиона, което значи, че ще бъде с над 10 милиона напред от продажбата му.

Предприемачът си оставя само една къща, която отдава под наем за събития. А от няколко месеца той, половинката му Grimes и синът им живеят в дом под наем в Бока Чика, Тексас, за да бъде Мъск възможно най-близо до площадката за изстрелване на SpaceX и да контролира важните процеси отблизо.

Илон Мъск, Tesla, Tesla Model S Plaid и представянето на най-бързия сериен автомобил

Това е последната заявка за най-бърз сериен автомобил

Отново приятни изненади

Милиардерът започна да разпродава имотите си в Калифорния през 2019 г. и досега е събрал около 114 милиона долара от осъществените сделки. Но, както разбрахме наскоро, е "пропускал" да си плаща данъците в пълен размер през последните години, което със сигурност също е подпомогнало увеличаването на състоянието му, предава Entrepreneur.