Доротея Толева e висока, красива и интелигентна млада дама. Сама определя себе си като земна, всеотдайна и забавна жена. Обича изгревите, защото са пълни с живот и ѝ носят надежда. Обича и ранните сутрешни часове, защото по това време по-лесно намира баланса в живота си.

Доротея цени времето си. Старае се да го подреди така, че да се наслаждава на любимите си хобита, сред които попада и рисуването. Уви, като всички нас, невинаги успява.

Няма демо версия, защото е откровена и неприкрита. И ако някой има желанието да знае що за човек е, лесно ще го разбере.

Бивша професионална баскетболистка, в момента Доротея е модел и талантлива актриса - от онези, отговорните и винаги подготвените, които обожават работата си.

Снимка 408907

Източник: NOVA

Мечтае за по-драматична роля и се надява някой ден да има шанс да се снима с Том Ханкс. Не заради друго, а защото той играе ролите си с огромна лекота. От него тя иска да открадне и нещо за себе си, да почерпи от опита му на живо. Защото Доротея обича предизвикателните роли и пресъздаването на интересни персонажи.

Именно за такъв през 2018 г. печели награда за най-добра поддържаща женска роля на Международния филмов фестивал в Мадрид. Филмът е Bullets of Justice (на Валери Милев), в който тя изиграва Ракша.

А Рашка носи мустак, патрондаж и винаги е въоръжена. "Толкова извън нормата, че дори леко шокира на пръв поглед." Въпреки това е любим на Доротея образ, символ на женската сила, борбеност и твърдост. Защото въпреки мъжествения си мустак, героинята ѝ се чувства достатъчно атрактивна и женствена.

Снимка 408961

Източник: NOVA

Пълна противоположност на Ракша обаче е последният образ на Доротея в сериала "Господин Х и морето". Тук тя играе Виктория Кънчева - една от трите майки (заедно с Александра Сърчаджиева и Станислава Николова), които героят на Калин Врачански омайва.

"Господин Х и морето", Калин Врачански и какво да очакваме от сериала

Kaкво да очакваме от сериала "Господин Х и морето"

Калин Врачански в ролята на най-обаятелния измамник

А Виктория, за разлика от Ракша, е събирателен образ на всички потиснати жени, които пропагандират независимост и феминистки принципи, но всъщност... нямат право на глас.

С какво най-много ви хареса Виктория Кънчева?Симпатична ми е, най-вече защото е добър и сърдечен човек. Първосигнална е, няма и задни мисли, което понякога се дължи и на компромисния ѝ интелект. В същността си Виктория е незлоблива и най-добронамерена измежду Катя и Ася. А с разгръщането на образа ѝ постепенно ще видим и една дълбока душевност, която безспорно има нужда от любов и топлина.

Героинята ми всъщност е събирателен образ на всички онези жени, които са приемани за даденост от мъжете до себе си. В известен смисъл, е просто негова любима вещ.

Но това, което много ми допада във Виктория, е, че нейните нужди са много човешки. Както и където и да живеем, в края на краищата всеки, съзнателно или не, търси своята сродна душа.

Деян Христов (Калин Врачански) ли е нейната сродна душа?За Виктория Деян е глътка чист въздух. Тяхната връзка е компенсаторен фактор сама по себе си, тъй като тя е потисната от съпруга си жена, негова функция и собственост. В Деян тя намира това, което дълго време ѝ е липсвало - внимание и свобода. Той е логичното последствие от отношението на съпруга ѝ към нея.

Намирате ли сходни черти с Виктория Кънчева?Виктория Кънчева е доста различна като натюрел от самата мен. Тя е по-повърхностна, милиони пъти по-суетна и самовлюбена, по-покорна и по-глуповата. Също така обаче е факт, че и в нея открих нещо от себе си.

Намерих моята истина в образа ѝ, което винаги е много важно за успеха на опитите ми за превъплъщението в различни образи. Този процес събаря стени.

"Господин Х и морето" започва на 1 март от 20 ч. по NOVA