След първоначалния подем отпреди осем-девет години и последвалото леко затишие, напоследък националният ефир отново започна да ни радва с повече и все по-интересни сериали. Не бяхме попадали на много в жанра криминална комедия обаче. Досега.

Точно в тази графа удобно се е настанила продукцията "Господин Х и морето", която ще предложи най-вече хумор за малките и големите лъжи в живота, за фалша в човешките отношения и за щастието от това да свалим маската, която носим.

"Господин Х и морето", Калин Врачански, Доротея Толева  и премиерна дата за сериала

Ето кога започва новият сериал с Калин Врачански

Криминалната комедия "Господин Х и морето"

След прожекцията на премиерния епизод за медии, режисьорите Станислав Тодоров-Роги, Димитър Коцев-Шошо и Димитър Гочев определиха героите като лутащи се между избора дали "да бъдат истински, или фалшиви, което ги поставя и в различни неочаквани ситуации".

И така - 12 епизода със заплетени комични любовни и житейски ситуации, в центъра на които попада Деян Христов (Калин Врачански) и отношенията му с четири различни жени. А Деян (и според Врачански) е "ту измамник, ту чаровник, но винаги ужасно обаятелен". Познат е и в престъпния свят - като Хамелеона. 

Историята му започва с кражбата на картина, която той трябва да продаде за много пари. Но покрай сделката изникват усложнения, и се налага да се покрие. За целта Деян напуска София.

Снимка 405893

Източник: Facebook / Господин Х и морето

Съдбата го среща със Симеон Христов - учител, с когото визуално много си приличат. Симеон тъкмо се е върнал от Финландия и е на път да започне работа в частно училище във Варна. При нелеп инцидент обаче Симеон загива, а Деян решава да си присвои самоличността му, приема работата, остава в морската столица и заживява живота на учител.

В училище "Нептун" Деян ще се сблъска не само със самовлюбения директор Игнат Масларов (Светломир Радев), но и с родителския комитет в лицето на трите майки Ася Сарафова (Александра Сърчаджиева), Катя Григорова (Станислава Николова) и Виктория Кънчева (Доротея Толева). 

Доротея Толева

Източник: NOVA

Доротея Толева

От трите най-интересна ни се стори Виктория Кънчева - събирателен образ на всички жени, които са потиснати и нямат право на глас. Така я описа и самата Доротея Толева. "За да компенсира това, Виктория използва социалните мрежи. Има свой влог и, парадоксално на ситуацията, в която се намира, дава съвети на хората как да живеят."

Интересното е, че въпросният влог ще бъде реално поддържан от самата актриса. Там зрителите ще могат да задават въпроси и да споделят своите мнения.

Снимка 405890

Източник: 8pm

Но освен трите майки, които Деян Христов омайва още при първата им среща, в живота на Хамелеона ще се появи и четвърта дама - отговорната, сериозна и отдадена на професията си учителка Невена Бакалова. Нея актрисата Ина Добрева определи по следния начин: "Една от многото жени, които измамникът Деян Христов среща по пътя си, но и една от малкото, които не си падат по него от пръв поглед."

"Господин Х и морето" започва на 1 март от 20 ч. по NOVA