Още преди излизането на втори епизод на "Домът на дракона" - дълго чаканата предистория на Game of Thrones, създателите на сериала вече трябва да са много горди от себе си. Премиерният беше гледан от 20 милиона души само в САЩ, което пък доведе до втората голяма новина.

"Домът на дракона", рекордът по гледаемост на НВО Мах и каква аудитория събра предисторията на Game of Thrones

Рекордите на "Домът на дракона"

Какво знаем за гледаемостта на първи епизод на сериала

Официално ще има и втори сезон на "Домът на дракона".

"Повече от горди сме с това, което целият екип на "Домът на дракона" постигна с първи сезон", казва Франческа Орси, програмен вицепрезидент на НВО, където се излъчва сериалът. Тя допълва, че очакванията на всички от екранизацията по "Огън и кръв" на Джордж Р. Р. Мартин са надхвърлени.

От Hollywood Reporter коментират, че новината за планирания втори сезон е важен не само за "Домът на дракона". НВО подготвя най-малко седем други спин-оф продукции на Game of Thrones, а сериалът за Таргариен очевидно е издържал краш теста.

За момента не е ясно кога биха започнали снимките на втори сезон, нито колко епизода ще има той, макар че най-логично е да са десет - колкото и в първия. Затова пък в платформата на НВО Мах вече е наличен за гледане втори епизод на "Домът на дракона", който е също толкова експлозивен, колкото първия.