Въбоще не сме сигурни, че след първия епизод на дългоочаквания "Домът на дракона" напрежението е спаднало. Но поне вече знаем какво да очакваме, както и че атмосферата на новия сериал от вселената на Джордж Р. Р. Мартин максимално се доближава до любимия ни Game of Thrones.

"Домът на дракона", (House of the Dragon), HBO Max и какво да очакваме от предисторията на Game of Thrones

"Домът на дракона", сезон първи, епизод първи

Кръв, зрелища и дракони

Явно и зрителите са на същото мнение, защото са налице разбити рекорди.

Премиерният епизод на "Домът на дракона" е привлякъл 9.986 милиона зрители по стандартния, както и On Demand каналите на НВО Мах - най-голямата аудитория за премиера на оригинална продукция на компанията за всички времена.

Заглавието постига рекорд по гледаемост в неделя, 21 август, не само в САЩ и Латинска Америка, но и в Европа, Близкия Изток и Африка. За сравнение - първи епизод на "Домът на дракона" е гледан от 350% повече зрители отколкото първия епизод на първи сезон на Game of Thrones през 2011 г.

Разбира се, от НВО уточняват, че по онова време все още не е имало НВО Мах, а стрийминг гледането все още не е било толкова популярно. От Deadline ни припомнят и рекорда на финалния епизод на Game of Thrones - 19.3 милиона зрители.

"Домът на дракона" е хит и в социалните медии в първия ден от излизането си - това е най-популярната тема в Twitter в рамките на 14 часа и е номер 1 в Google Trends.

Нов епизод на сериала ни очаква всеки понеделник по НВО Мах.