Обикновено всички близнаци празнуват рождените си дни на една и съща дата, но при две новородени бебета от Ню Джърси, САЩ, случаят е по-различен и дори специален. Въпреки че са родени само с няколко минути разлика, братята Езра и Езекиал оттук нататък всяка година ще имат повод да събират близките си на парти по случай рождения си ден в два отделни дни.

Лори и Джордж Шапел - историята на най-възрастните живи сиамски близнаци в света

Кои са най-възрастните сиамски близнаци в света

Те надминават всички очаквания на лекарите

Оказва се, че близнаците са проплакали точно в новогодишната нощ и освен различни рождени дати, имат и различни години на раждане.

"Единият се появи на бял свят късно вечерта на 31 декември, а другият - на 1 януари, скоро след началото на 2024 г.", се казва в изявление на американската болница, в която са се родили бебетата.

Снимка 647851

Източник: iStock

От него става ясно също, че по-големият близнак е Езра, роден точно в 23:48 ч. в последния ден от 2023 г., с тегло от 2.7 килограма и височина от 45 сантиметра. По-малкият брат, Езекиал, пък е роден в 00:28 сутринта в първия ден от новата година, с тегло от почти два килограма и височина от 43 сантиметра.

Още по-любопитното в случая на семейството е, че празнуването на рождени дни и раждането на деца все около Нова година, се е превърнало в нещо като традиция. На 3 януари рожден ден празнува и по-големият син на двойката, който тази година навършва три. Таткото пък също е отпразнувал рождения си ден на 1 януари и оттук нататък ще споделя общ празник с новородените си близнаци.

Луси и Мария Ейлмър - близначките, на които постоянно се налага да доказват, че са роднини

Близначките, на които постоянно се налага да доказват, че са роднини

Какво ли не се случва по света

"Родителите Ив и Били са развълнувани, че момчетата им са здрави и имат страхотна история за рождения си ден", се казва още в изявлението на болницата, цитирано от Fox News.