Биографичните филми и сериали са в своя апогей - The Crown за Елизабет Втора е една от най-успешните поредици на Netflix, а на кино тъкмо излезе "Ейми Уайнхаус: Back to Black". Затова и няма как да се учудваме на нови за нови продукции за живота на реални личности.

“Ейми Уайнхаус: Bаck to Black” - какво да очакваме от филма на Сам Тейлър-Джонсън с Мариса Абела

Какво да очакваме от “Ейми Уайнхаус: Bаck to Black”

Любовта, славата и демоните на един от най-ярките гласове на световната музикална сцена

Тази за сериал, който да разкаже историята на Бриджит Макрон, ни се струва особено интригуваща. По него вече работят Gaumont - една от основните компании за създаване на филми във Франция, която стои зад успеха на сериала Lupin.

Сериалът за съпругата на настоящия френски президент Еманюел Макрон ще бъде от шест части по 45 минути, като действието ще започне ударно - със запознанството на Бриджит с Еманюел през 1992-1993 г., когато тя е преподавател по френски в училището му.

Снимка 661687

Източник: GettyImages

Brigitte, une femme libre ("Бриджит, една свободна жена"), както е името на продукцията, обаче ще включва и ретроспекции към по-ранни моменти от живота на настоящата първа дама на Франция, за да видим определящи за страната събития през 70-те и 80-те години на миналия век.

Бриджит се омъжва за Еманюел Макрон през 2007 г., когато той е на 29 години, а тя - на 54. Тя продължава да преподава до 2015 г., когато съпругът й започва да се занимава с политика. Две години по-късно е избран за президент на Франция.

Снимка 661689

Източник: GettyImages

"Бриджит Макрон е впечатляваща героиня и искаме да я покажем в романтична, почти мелодраматична светлина заради романтичното измерение на съдбата й", коментира пред Le Figaro Бенедикт Шарл, един от двамата сценаристи на сериала заедно с Оливие Пупоно.

За момента не е ясно кога Brigitte, une femme libre ще види бял свят, нито кои ще са актьорите в главните роли. Анонимен източник от френското президентство обаче потвърждава, че семейство Макрон по никакъв начин не е свързано със сериала и е научило за него от медиите.