Гафовете по време на дипломатически събития са относително редки, затова пък винаги дават повод за коментари. Доста такива се изписаха във връзка с отбелязването на Деня на десанта в Нормандия, където присъстваше британска кралска делегация.

Какво успя да разплаче принц Уилям

Какво успя да разплаче принц Уилям

Престолонаследникът на емоционално събитие във Франция

По случай 80-та годишнина от събитието, сложило край на Втората световна война, крал Чарлз и Камила бяха дошли да положат венци на Британския мемориал във Вер-сюр-Мер. Заедно с тях бяха френският президент Еманюел Макрон и съпругата му Бриджит.

Двете дами, облечени изцяло в бяло, застанаха пред мемоариала, за да положат всяка отделен венец. Оттегляйки се назад след полагането на венеца 71-годишната Бриджит Макрон опита да хване ръката на 75-годишната Камила като жест на съпричастност.

Съпругата на крал Чарлз обаче отдръпна облечената си в ръкавица ръка, като така постави първата дама на Франция в леко неловка ситуация. Малко след това двете се присъединиха към съпрузите си.

Според някои хора г-жа Макрон е нарушила протокола с действието си. Етикетът за общуване с кралски особи обаче отдавна не е същият, както от преди векове - самият Чарлз мигове преди това прегърна сърдечно Еманюел Макрон.

Снимка 668986

Източник: GettyImages

Затова и поведението на съпругата му Камила по-скоро показва назадничавост и липса на такт. Както отбелязва коментар в Х: "Камила пропусна възможността да покаже, че кралското семейство е част от XXI век".