Брад Пит навърши 60 години в края на миналата година. По-голяма част от тях са в Холивуд и без съмнение много хора са способни да разкажат история "от кухнята" на многобройните продукции, в които е участвал.

Брад Пит в The Movie Critic на Куентин Тарантино - това ли ще е следващата главна роля на актьора

Брад Пит няма спирка

С какво още се е захванал актьорът

Един от първите се оказва Едуард Зуик - режисьорът, с когото Пит работи в драматичния уестърн "Легенди за страстта" през 1994 г. Зуик съвсем наскоро издаде биографията си Hits, Flops, and Other Illusions: My Fortysomething Years in Hollywood.

В нея той говори и за работата си с Брад Пит. Първоначално за ролята му в "Легенди за страстта" е предвиден Том Круз, който обаче има проблем с "етичните решения" на персонажа си, Тристан Лъдлоу.

Затова ролята на Тристан получава Брад Пит. Зуик забелязва, че той е приел "сценария със страст и е привързан към герой си". Причината е, че Пит е израснал в Мисури и е срещал хора, които му напомнят Тристан.

След първоначалното четене на маса, което е като първа репетиция за снимките обаче Брад започва да има съмнения. "На пръв поглед той изглежда като човек, с който е лесно да се работи. Когато обаче е раздразнен, става непостоянен", пише Зуик.

Проблемът между режисьора и актьора идва от това, че Брад Пит отказва да покаже емоция. "Той е израснал сред мъже, които са контролирали емоциите си. А според мен идеята на "Легенди за страстта" е, че животът на човек е сбор от неговите мъки. Колкото повече притисках Брад да се разкрие, толкова повече се отдръпваше той."

Конфликтът между двамата достига и до крясъци, но в крайна сметка филмът е завършен и по нищо не личи, че на снимачната площадка нещата са били толкова трудни. "Легенди за страстта" е базиран на новелата на Джим Харисън, а във филма участват още Антъни Хопкинс, Джулия Ормонд, Ейдън Куин, припомнят Variety.