Абсолютно задължително е петъчната ни музикална селекция да започне с Бионсе. Че как иначе, след като певицата  издаде дългоочаквания си седми студиен албум Renaissance преди броени часове. От него за момента най-любима ни е "I"M THAT GIRL". Новият албум съдържа 16 песни в различни жанрове. Към името на албума Renaissance е добавено и Act 1, а Бионсе обясни, че той е част от трилогия, записана по време на пандемията.

"Този проект в три действия беше записван в продължение на три години по време на пандемията. Създаването на албума ми даде пространство за мечти и ми позволи да избягам по времето, което бе плашещо за целия свят. Позволи ми да се почувствам свободна и настроена за приключения, когато се случваха малко неща. Намерението ми бе да създам безопасно място. Място, свободно от перфекционизъм и прекалено обмисляне. Място да крещиш, да се освободиш, по почувстваш свободата", споделя 40-годишната певица. 

Бионсе, Renaissance и как певицата пусна новия си албум

Край на чакането, Бионсе го направи

Renaissance е вече тук

Megan Thee Stallion, обедини сили с Future, за да издаде новата си песен, озаглавена "Pressurelicious". 

"Pressurelicious" е третата издадена песен на Меган за 2022 г., след успеха на силната ѝ сътрудничество с Дуа Липа за "Sweetest Pie" през март и нейното ослепително лирично представяне на "Plan B" през април.

Продължаваме с Me And My Devil, които пуснаха чисто нов сингъл само два месеца, след като представиха дебютния си албум.

Групата продължава да следва посоката на музикалното си пътешествие с различни по стил парчета, без да изневерява на характерния си плътен звук и пъстрота. А "Suffer My Pride" не е за изпускане. 

Насочваме поглед към Gorillaz, които пуснаха забележително видео към парчето "Cracker Island ". Режисиран от съоснователя на Gorillaz Джейми Хюлет и номинирания за награда Еми режисьор на Nexus Studios - Fx Goby, "Cracker Island" отвежда зрителите на късно нощно пътешествие в Града на ангелите. 

"Мислете за това като за финалната сцена във филма, малко след големия финал, когато героят е на път да се отправи към залеза, докато вървят надписите. Точно така, започваме от края. Защо? Защото работим по мистериозни начини", казват от Gorillaz.

Muse, Ози Озбърн, Давид Гета, Panic! At The Disco, Виктория - 5 нови песни от седмицата

5 нови песни от седмицата

От Muse до Виктория

Завършваме с малко пуeрториканска "пачанга", която идва от Раул Алехандро. Изпълнителят се завръща към корените си с "LOKERA". Сингълът е съвместен проект с Lyanno и Bray. 

Песента е придружена от видео, заснето в Пуерто Рико, известен сред местните като La Isla Del Encanto (в превод - Островът на чара).