След цели шест месеца издирване, мъж от Луизиана, САЩ, успя да намери своя домашен любимец, който изчезва по време на урагана Ида - разрушителен ураган в Атлантическия океан. В опит да избяга от природното бедствие през месец септември, Харисън Сибли тръгва от дома си, за да намери убежище на по-безопасно място при свои близки заедно с 10-годишното си куче Беър.

Фиона - булдогът от Нова Скотия, който се роди зелен

Когато кучето ти се роди зелено

Булдог от Нова Скотия изуми собствениците си

Но докато Сибли бяга от бурята, той губи домашния любимец, който е отнесен от урагана.

Съкрушеният собственик започва да издирва кучето по всевъзможни начини. Дори създава Facebook група, с която да подпомогне своето начинание.

В крайна сметка, най-голяма помощ в търсенето на Беър се оказват дроновете и охранителните камери. Именно благодарение на тях, домашният любимец е забелязан за първи път през януари. А от няколко дни насам той вече е при своя стопанин.

Развълнуваният Харисън споделя: "Изминаха толкова месеци, в които бях разделен от Беър. Беше ми изключително тежко, но същевременно всичко това ми помогна да израстна като личност. Защото вече осъзнавам важните неща в живота. И сега съм просто щастлив да прегърна отново своето куче." И завършва, че ще почерпи Беър с голяма пържола послучай завръщането му.

Норвегия, английски булдог, кавалер кинг чарлз шпаньол, забраната за развъждането им и трябва ли да последваме примера им

Трябва ли да спрем развъждането на тези две породи кучета

Защо решението на Норвегия не е от най-добрите

А Джими Холшър, благодарение на чийто дрон Беър е открит казва: "Никога не съм си представял дори, че ще използвам дрона си за издирване на куче. Но историята на трикракия Беър наистина ме докосна", разказват от People.