Още преди да излезе, очакванията към филма на Грета Гъруиг за емблематичната детска кукла бяха доста високи. Номинираната за Оскар режисьорка е и автор на сценария заедно със съпруга си Ноа Баумбах, а звездният актьорски състав, включващ Марго Роби и Райън Гослинг в главните роли, със сигурност е допринесъл за успеха на "Барби".

Барби Опенхаймер наистина съществува - коя е и как иглежда

Коя е истинската Барби Опенхаймер (да, тя съществува)

И какво общо има с "бащата на атомната бомба"

И то какъв успех само. Историята, в която перфектната Барби и (според нея) не толкова перфектният ѝ Кен напускат розовия си свят, за да изпълнят важна задача в истинския, продължава да чупи рекорди.

Още в първия уикенд след премиерата си по кината преди малко повече от месец, "Барби" си спечели 162 милиона долара в Северна Америка и се превърна в най-печелившия дебют за годината досега. Освен това, вече над четири последователни седмици си остава филм номер едно, както и най-касовия филм изобщо, режисиран само от жена. Към момента "Барби" е 14-тият най-печеливш филм в Северна Америка в историята и 15-ият в света.

Важно е да споменем също, че филмът на Грета Гъруиг е и най-доходоносният филм на Warner Bros. в световен мащаб за всички времена. Преди него с това можеше да се похвали "Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 2" от 2011 г. със спечелените си 1.34 милиарда долара.

"Барби" обаче продължава да върви по кината и, съответно, да чупи още рекорди. В глобалния бокс офис филмът вече е генерирал печалба от 1.36 милиарда долара, което означава, че така изпреварва "Супер Марио Bros.: Филмът" (1.35 милиарда долара в световен мащаб) и вече е най-касовият филм в света за годината досега.

Марго Роби след “Барби” - с колко милиона ще забогатее актрисата

Милионите, които Марго Роби ще прибере

Това Барби е още по-богато

В Северна Америка "Барби" си е спечелил 600 милиона долара, а глобално - 760 милиона долара, уточняват от Variety.