Вече от седмица "Барби" и "Опенхаймер" се борят за надмощие в бокс офиса и интереса на зрителите. След първите няколко дни от премиерите на двата филма розовият свят доминираше над атомната бомба, но дали това все още е така.

“Барби” срещу “Опенхаймер” в бокс офиса - кой е по-гледаният филм

“Барби” срещу “Опенхаймер” в бокс офиса - кой е по-гледаният филм

Единият постави рекорд, а другият надмина очакванията

За някои може да е изненада, но за други - не, фактът е, че режисираният от Грета Гъриуг филм е далеч пред този режисиран от Кристофър Нолан. Поне когато говорим за приходи.

И двата филма са отчели и силна втора седмица в бокс офиса в Северна Америка, където "Барби" е заработил до момента 351.4 милиона долара. Като добавим и приходите от световен мащаб се оказва, че филмът към момента има приходи от над 750 милиона долара.

"Опенхаймер" с далеч по-сериозната си тематика отстъпва сериозно. В Северна Америка филмът на Нолан е спечелил до момента 174 милиона долара, а в световен мащаб общата сума е над 400 милиона долара.

Флорънс Пю в "Опенхаймер" - защо бе редактирана голата й сцена в Индия

Голата сцена от "Опенхаймер", която бе редактирана в Индия

Голотата не се приема добре навсякъде по света

Разликата в приходите не "Барби" и "Опенхаймер" е почти двойна, но въпреки това воденият от Килиън Мърфи филм задминава по приходи последния филм на Кристофър Нолан. За целия си жизнен цикъл по кината "Тенет" спечели 365 милиона долара, пише Vartiety.