При положение че "Аватар" все още е най-касовият филм в историята, очакванията към втората част бяха направо огромни.

"Титаник", "Аватар: Природата на водата" и новият номер три в бокс офиса

Филмът, който потопи "Титаник"

Джеймс Камерън може да бъде победен от...

Но спокойно можем да кажем, че бяха оправдани, защото към момента филмът е спечелил 2.3 милиарда долара от световния бокс офис. Съвсем логично сега очакваме горе-долу същото представяне и от обявения трети филм.

За наше голямо съжаление обаче ще трябва да почакаме повече от очакваното, за да го видим по кината. По план "Аватар 3" трябваше да направи своята премиера през декември 2024 г., но от Disney са решили да я изместят с цяла една година - за декември 2025 г., пише The Hollywood Reporter.

Това означава, че "Аватар 4" отива за декември 2029 г., а "Аватар 5" за декември 2031 г. Иначе казано, последните два филма от сагата ще излязат с по три години по-късно от очакваното. Но пък хубавото е, че през 2026 г. ще видим цели два филма за "Междузвездни войни". 

"Дедпул 3" пък ще тръгне по кината през май 2024 г., а не през ноември, както бе обявено първоначално. Отлагане обаче претърпява и Avengers: The Kang Dynasty и то с цяла година - май 2026 г., като не е ясно дали това се дължи на проблемите на Джонатан Мейджърс със закона.

Prey, Дан Трактенбърг, Амбър Мидтъндър, племето Команчи и добро попадение ли е предисторията на "Хищникът"

Хищникът е възроден

Prey е свежо попълнение във франчайза

Очаква ни и още един филм от франчайза за "Пришалецът", който трябва да видим по кината през август 2024 г.