Доста дълги години "Титаник" изглеждаше като филм, който е почти невъзможно да бъде отместен от първото място в бокс офиса за всички времена.

Зоуи Салдана, “Аватар: Природата на водата” и рекордът, който постави актрисата

Рекордът, който никой актьор досега не е постигал

Зоуи Салдана няма спирка

Но никой не може да победи по-добре Джеймс Камерън от самия... Джеймс Камерън. Затова "Аватар" успя да прегази не само конкуренцията, но и надмина приходите на "Титаник". В последствие филмът с Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет бе изместен на трета позиция от "Отмъстителите: Краят".

И сега, в началото на 2023 г., от The Hollywood Reporter разбираме, че "Титаник" официално изпадна от топ три на най-касовите филми в историята. Неговото място бе заето от "Аватар: Природата на водата".

Може и да ни е леко носталгично, но беше напълно очаквано предвид силното представяне на продължението на "Аватар" в седмиците след премиерата му. Ето и как изглежда в момента топ пет на най-касовите филми:

5. "Междузвездни войни: Силата се пробужда" - 2.071 милиарда долара

4. "Титаник" - 2.243 милиарда долара

3. "Аватар: Природата на водата" - 2.244 милиарда долара

2. "Отмъстителите: Краят" - 2.799 милиарда долара

1. "Аватар" - 2.923 милиарда долара

"Титаник", Джеймс Камерън и пускането на филма по кината по повод 25-тата му годишнина

Една легенда се завръща от днес по кината

Една легенда отново на хоризонта

Ясно се вижда, че има още доста милиони, които не достигат на "Природата на водата", за да достигне второто място, но не бихме казали, че е невъзможно. Големият въпрос, който остава, по-скоро е дали останалите замислени продължения на "Аватар" ще има същия успех.