Една от каузите, които Анджелина Джоли ревностно защитава, е всички деца на планетата да имат равен шанс за развитие. Причината: не знаем какви неподозирани способности може да крие всяко едно от тях.

В това актрисата за пореден път се е убедила благодарение на осиновената си дъщеря Захара. По време на разговор за списание Time, Джоли я определи като "изключителна африканска жена", макар и да е само на 15 години.

Звездата признава също, че е научила много от дъщеря си, която е родом от Етиопия. Тя се възхищава на връзката й с нейната страна, с нейния континент, която е уникална самата по себе си.

Но не само Захара, а всички шест деца са най-голямо богатство на Анджелина, което ежедневно й напомня и кое е най-важното в живота.

Днес, в сложната ситуация в САЩ по време на пандемия и расово неравенство, Джоли не приема факта, че системата може да защитава нея, но да не прави същото с дъщеря й или който и да е друг човек, заради цвета на кожата му например.

Брад Пит, Анджелина Джоли и как са успели да оправят отношенията си

Защо се помириха Брад Пит и Анджелина Джоли

Не става само с желание, трябва и професионална помощ

Актрисата призовава за промени, както в политиките и системите, така и в умовете и сърцата на всички, които трябва да научим най-важни урок - че сме равни, независимо от разликите. Само тогава ще може не само нейните деца да растат в различна от сегашната ситуация - на двойни стандарти за справедливост, предава USA Today.