Няма нищо по-хубаво от това да си добър приятел с някого в живота и в същото това време съвместната работа да се получава добре.

Бен Афлек, Мат Деймън, откога се познават и как двамата си помагат в живота

Каква е причината за приятелството между Бен Афлек и Мат Деймън

И кое запалва интереса на Деймън към киното

Мат Деймън и Бен Афлек са точният пример за приятели в живота и добри партньори в работата. Все пак, през 1998 г. спечелиха Оскар за работата си по "Добрия Уил Хънтинг". От The Hollywood Reporter разбираме, че двамата отново ще обединят усилия по филм.

Деймън и Афлек ще напишат сценария на филм за Amazon Studios, който към момента няма дори работно заглавие, фокусиран върху Сони Вакаро и начинът, по който той е успял да осигури на Nike договор с Майкъл Джордан.

Снимка 571429

Източник: GettyImages

Което по онова време си е било истински подвиг, защото компанията е била е едва на трето място сред конкурентите си при спорните обувки. Но Вакаро е приел нещата лично и чрез срещи с майката и семейството на Джордан е успял да го убеди да подпише с Nike.

Филмът ще е е базиран на сценарии на Алек Конвери, озаглавен Air Jordan, но Мат Деймън и Бен Афлек ще го пренапишат. Деймън ще влезе в ролята на Сони Вакаро, а Афлек в тази основателя на Nike - Фил Найт, а също така и ще режисира.

За момента не се знае друго около филма, като нямаме представа и кога евентуално можем да го очакваме, но се надяваме, че ще бъде скоро.