Агнешкото месо е от онези храни, които или много се харесват, или мнозина не искат и да чуват за тях. Една от причините е специфичният им и тежък аромат. Но и за това си има решение.

Първата и най-важна стъпка при приготвянето на агнешкото е изчистването му от мазнината по него. Вторият ключов момент са подправките.

Една от любимите ни и класически рецепти е тази за агнешки котлети с розмарин и чесън.

Какво ни трябва

  • 2 с. л. прясно нарязан розмарин (или 4 ч. л. сух розмарин)
  • 5 скилидки чесън, смлени
  • Сол
  • Прясно смлян черен пипер
  • 1 кг. малки агнешки котлети, изчистени от мазнината
  • 1 с. л. зехтин
Лукът, чесънът и ползите от тях за здравето ни

Лукът, чесънът и ползите за здравето ни

Не бива да ги пренебрегваме

Какво ги правим

В голяма и дълбока чиния овкусяваме агнешките котлети със солта, черния пипер, чесъна и розмарина. Поръсваме месото с подправките от всички страни и го оставяме настрана за няколко минути.

Загряваме зехтина в тиган на умерен огън и се захващаме с котлетите. Задушаваме ги, докато не получат златист цвят, и ги обръщаме, като ги държим по 3-4 минути на всяка страна.

Салатите, дресингът, протеинът и как да ги направим по-здравословни

Как да направим салатите по-здравословни

За какво да внимаваме

Щом станат готови, изчакваме 5 минути и ги сервираме. Ние специално ги обичаме в компанията на задушени аспержи и зелена салата.