Петък вечер е и чашата ни вече е пълна с вино, за разлика обаче от тази на Шакира очевидно. Колумбийската певица представя новия си сингъл "Copa Vacia" (в превод "празна чаша") с участието на Мануел Торизо. Парчето е придружено от фантастично музикално видео, режисирано съвместно от Шакира и дългогодишния й сътрудник Jaume de la Iguana.

Сингълът на певицата с Bizarrap, озаглавен "Music Sessions Vol. 53", влезе в историята, дебютирайки на първа позиция в световен мащаб и счупвайки 14 световни рекорда на Guinness. Сега това е песента на испански език с най-много слушания за един ден в историята, като за 24 часа парчето счупи рекорда в Spotify с над 14 милиона стрийма.

Преди броени дни Оливия Родриго анонсира името и премиерната дата на втория си албум GUTS, а днес 20-годишната изпълнителка пусна водещия сингъл - "vampire".

"Бях разстроена и отидох сама в студиото, седнах на рояла, и мелодията и текстът просто се изляха от мен - като извънземно преживяване", спомня си Оливия. "Песента е за това, че се чувствам объркана и отначало планирах тя да бъде пиано балада. Но в процеса на работа съчетахме текста с тези страхотни барабани и темпото се промени. Сега е песен за разбито сърце, на която можеш да танцуваш."

5 нови песни от седмицата с The Weeknd, Queens Of The Stone Age, Karol G, А Boogie Wit da Hoodie и Foo Figjters

5 нови песни от седмицата

Петък е, петък е

Продължаваме с Chambao и изненади няма, поне що се отнася до звука. Китара, която служи като обща нишка на цялата песен, кахон и пляскане. И, разбира се, гласът на Ла Мари. Chambao продължава по този път на издаване на парчета от новия му студиен албум. Нито повече, нито по-малко от третото такова до момента.

Нарича се "Te lo dije" и освен това, което се чува при натискане на бутона "play" в тези малко повече от четири минути, посланието на песента е едно от онези, които изпълнителката обича да оставя с песните си, а именно за сложността, която съдържат междуличностните отношения.

Наскоро стана ясно, че монголската фолк метал група The HU пуска луксозно издание на последния си студиен албум Rumble Of Thunder именно днес, 30 юни. Страхотната новина е, че няколко гости се включват за допълнителните седем бонус парчета във въпросното издание. И една от тях е любимката ни LP.

Парчето се казва "Mother Nature" и е наистина доста интересно съчетание от музика и силни гласове. В творчеството си музикантите от The HU преплитат западния хеви метъл с традиционни монголски фолк мотиви, както и характерното за региона гърлено пеене. Те използват и типични само за тяхната страна инструменти като morin khuur - цигулка с две струни и конска глава, на която се свири с лък или пък tovshuur - отново струнен инструмент.

5 нови песни от седмицата с Гуен Стефани, Ники Минаж, Galantis, Oliver Tree и RDMK

5 нови песни от седмицата

Поп, поп и пак поп

Завършваме с Молец - любимото дуо на българските меломани, които преди дни пуснаха нова песен. Парчето се казва "Бял лист" и е част от предстоящия албум на момчетата. Едновременно с премиерата на песента беше пуснат и официалният видеоклип към сингъла. Режисьор е Крис Захариев.

Под видеото момчетата написаха: ""Бял лист" е на бял свят! Този трак е голямо удоволствие за нас, поради хиляди причини, но най-вече защото дойде ред да достигне и до вас." За броени часове видеото събра хиляди гледания в You Tube, а коментарите са стотици.