Няма как тази седмица да не започнем петъчната ни музикална селекция с Шакира. След седем години пауза Шакира официално се завръща на музикалната сцена с новия си студиен албум Las Mujeres Ya No Lloran. В превод на български името на албума означава "жените вече не плачат".

Проектът излиза в период от живота на звездата, в който тя се съвзема от раздяла и продължава живота си и сама отглежда двамата си синове - Милан и Саша. Las Mujeres Ya No Lloran е 12-ти албум в кариерата на латино дивата. Той включва 16 песни, от които осем чисто нови , един ремикс и седем абсолютни хита, сред които "TQG" с Karol G, "Te Felicito" с Раул Алехандро и "Copa Vacía" с Мануел Туризо. Със сигурност ще го чуете целия, но съветваме да започнете с "La Fuerte".

Следваща спирка - Лени Кравиц и още едно ново парче, озаглавено "Human". На 24 май Кравиц ще издаде и Blue Electric Light - 12-ия си студиен албум. Кравиц пише и записва албума, в който майсторският му дълбок соул рокендрол е отново налице, в собственото си студио на Бахамите.

А днес, 22 март, научихме, че ще имаме възможност да чуем песните на живо и то в България, защото Лени Кравиц ще ни гостува това лято на 6 август в Бургас.

Лени Кравиц отново в България

Лени Кравиц отново в България

Този път музикантът ще пее в Бургас

Гари Кларк Джуниър се завръща с JPEG RAW - първият му нов албум от пет години насам. Албумът включва колаборации със Стиви Уондър, Джордж Клинтън, Валери Джун и други.

След като вече имахме възможност да чуем "Maktub," "JPEG RAW," "This Is Who We Are" (с участието на Naala) и "Hyperwave", следващата любима бързо ни стана "What About The Children" с участието на Стиви Уондър.

SLNG (Сленг) споделиха видеоклип към новата си песен "Лъжи и истини". Музикантите ще представят за първи път на живо новия си сингъл на 28 март в клуб "Библиотека" в София, заедно с емблематичните за феновете на Сленг песни "Мой свят", "Синьо", "Любовта няма край", "Бял прах" и кавъри на любимите на всички Tears for Fears, Depeche Mode, Peter Gabriel, U2 и др.

Автор на "Лъжи и истини" е актьорът и певец Владо Михайлов, популярен от телевизионния и кино екран. Основната тема във видеото й е разделението между хората в социалните мрежи, където е много лесно от безопасната си позиция, да изразяваш крайни мнения, да мразиш и омаловажаваш вярванията на другия.

5 нови песни от седмицата с Дженифър Лопес, Джъстин Тимбърлейк, Bon Jovi, Aya Nakamura и Контрол

5 нови песни от седмицата

С каква музика ни изненадва поредния петък на март

Миро не спира да изненадва и вълнува своите фенове. През последната година изпълнителят реализира редица супер успешни проекти, сред които албум с хитове (46", разпродадено турне, а съвсем скоро, на 17 април, му предстои и огромен концерт в зала "Арена София". А сега Миро представя впечатляваща нова песен озаглавена "Бягаме" и видео към нея. 

"Бягаме" е искрено споделяне и влизане в личния свят на Миро, който сам пише музиката и текста на песента, а аранжиментът поверява на Филаделфо Кастро. Видеото към "Бягаме" е заснето между София и Лондон. В него има опит да бъде пресъздадено завихрянето в живота ни днес, постоянното движение, което често води до разминаване, неразбиране и бягство. За режисурата му Миро си партнира отново с Николай Павлов, с когото реализират и визуализацията на "Печат от моята душа".