Лени Кравиц отново идва за концерт в България, но този път известният музикант ще пее в Бургас, за разлика от първите си две гостувания - на "Академик" през 2008 г. и в "Арена София" през 2019 г. Събитието ще се случи на 6 август 2024 г. на Морската гара. 

Лени Кравиц в "TK421" - чисто гол във видеото към новата си песен

Когато Лени Кравиц се снима чисто гол

Не му е съвсем за първи път

Определян като един от най-успешните музиканти на нашето време, Лени Кравиц има шеметна кариера, която продължава близо 30 години. Музиката му е вдъхновена от соул, рок и фънк звученето на 60-те и 70-те години. Лени Кравиц е носител на четири поредни награди Грами и поставя рекорд за най-много спечелени призове в категорията най-добро мъжко вокално рок изпълнение.

На 24 май Кравиц ще издаде и Blue Electric Light - 12-ия си студиен албум. Кравиц пише и записва албума, в който майсторският му дълбок соул рокендрол е отново налице, в собственото си студио на Бахамите.

Снимка 658307

Източник: GettyImages

В албума талантите на Кравиц като автор, продуцент и мултиинструменталист продължават ярко да се показват, тъй като той пише и изсвирва повечето инструменти сам, с помощта на дългогодишния си китарист Крейг Рос. В крайна сметка, Лени създава 12 песни, които капсулират наследството му на пионер, който пресича музикалните жанрове, но и същевременно стои стабилно в пулса на XXI век и отвъд него.

Билетите за концерта на Лени Кравиц в Бургас влизат в масова продажба на 25 март на ticketstation.bg