Облачно с дъжд е прогнозата за тази седмица, но никак не сме се разтревожили, защото сме заредили хладилника с джин, пуснали сме си хубава музика и никакво лошо време не е в състояние да ни развали настроението. 

Що се отнася до петъчната ни музикална селекция в края на работната седмица, започваме с едно закачливо предложение, което идва от кралете на латино музиката, Ники Джем и Малума. Те се бединяват с известните нюйоркски диджеи и продуценти The Chainsmokers. Резултатът от тази колаборация е най-новият им сингъл, озаглавен "Celular" - ърбан-латино мелодия, която съчетава таланта и характерните стиловете на тези артисти.

"Celular" е песен с добавен автентичен свеж привкус чрез включване на звуци от регионалната мексиканска музика. Резултатът е музикално предложение, което има потенциала да се превърне в следващия хит на лято 2023 г.

Емблемата на 80-те Питър Гейбриъл се завърна с нова песен, наречена "So Much". Тя е шести пореден сингъл към неговия предстоящ албум i/o, който ще бъде първият с оригинален материал от 21 години насам.

Въпреки че скоро не е издавал албум, Гейбриъл не е спирал с кариерата си - през миналата година музикантът си сътрудничи с Arcade Fire върху песента "Unconditional II (Race and Religion)", написа музиката за благотворителен албум за Деня на Земята, и направи кавър на "Here It Is" за трибют албум на Ленард Коен.

Преди издаването на третия си албум, който ще излезе на 28 юли, Анн-Мари пусна нова песен, озаглавена "Trainwreck". 

"Песента е за това да си с някой, който не е добър за вас, но вие оставате с него, защото се страхувате какво ще се случи след това. Мислите си, че ще бъдете потиснати, изгубени и самотни, но тогава ги зарязвате и осъзнавате колко по-щастливи сте без тях в живота си", казва Ан-Мари.

"Няма сън" - това е заглавието на новата песен на пионерите на българския хип-хоп Румънеца и Енчев. След дълга творческа пауза колоритните изпълнители на хитове като "Пипни ме тук", "Шатрата", "Моята жена" и още много, се завръщат на музикалната сцена със закачлив проект.

"Нямаше как да се завърнем през зимата. Лятото е нашият сезон. Всеки иска да се излежава безгрижно под палмите с коктейл в ръка и в компанията на красиви жени, а нощите да са безкрайни.", споделя Румънеца. "Лятото било измислено, за да могат Румънеца и Енчев да правят музика", допълва в типичния за дуото стил Енчев.

През последната година освен с хитове като "Бягам" и "После ще му мислиш", както и с успешното си представяне в "Като две капки вода", Дара Екимова успя да се качи за 12 седмици на върха на класациите у нас с песента "Недей да ме будиш", която изпълнява заедно с Тино.

Новият музикален проект на изпълнителката носи странното заглавие "Стокхолм" и всъщност засяга травматичното привързване към взаимоотношения и ситуации. Така нареченият Стокхолмски синдром е необичаен феномен свързан с изграждането на емоционална връзка между заложник и похитител, често се наблюдава в случаите на домашно насилие, но всъщност вирее в най-различни житейски форми.