Дъжд, дъжд и пак дъжд. Такава се очертава да е прогнозата и за уикенда. И тъй като плановете ни за разходка в парка с бира в ръка трудно биха могли да се осъществят, не ни остава друго освен да си пуснем малко музика и с книжка в ръка да се любуваме на тропащите по прозорците капки. 

3 книги за уикенда от Исабел Алиенде, Фернанда Мелчор и Антъни ДеПалма

3 книги за уикенда и за Латинска Америка

Едната е на Исабел Алиенде

А какво по-добро музикално предложение за дъждовен уикенд от Kasabian, които представиха новия си сингъл "Algorithms". Парче, което звучи доста по-поп, отколкото очакваме от лестърската инди група.

"Algorithms" не е любовно писмо към бума на изкуствения интелект, обхващащ индустрията. Вместо това, той се занимава с появата на AI, като подчертава недостатъка на прекомерното разчитане на машини.

"Алгоритмите поемат контрол. Роботите поемат контрола, вярвайки, че имат душа. Те никога няма да изпитат такава любов", пее фронтменът Серджо Пицорно в припева на песента.

Продължаваме с финландска певица и бивша вокалистка на симфоничната метъл група Nightwish - Таря Турунен. Тя представи кавър версия на песента "Numb" на Linkin Park. Парчето е част от предстоящия ѝ албум Rockin Heels: Live At Metal Church - един много специален концертен албум, който очакваме с нетърпение на 11 август. 

Издавайки първия си самостоятелен сингъл след албума Planet Her от 2021 г., Doja Cat приветства феновете си да навлязат в новата й ера заедно с нея.

Тя се завръща с първата си нова песен за 2023 г., озаглавена "Attention". Сингълът е написан от Doja Cat, Y2K и Рохет Чахайед, a в текста се пее за нуждата от внимание, а не от любов, и придаването на чувство за самоувереност.

Да чуем и Джейсън Деруло със "Slow Low", който някак ни се изплъзна в края на миналата седмица, затова бързаме да наваксаме тази.

"Slow Low" е най-новият от поредица забележителни хитове на изпълнителя, която включва и "When Love Sucks (When Love Sucks (Feat. Dido)" - интерполация на хит сингъла на Dido от 1999 г. - "Thank You", който присъстваше като семпъл в класиката на Еминем - "Stan".

Завършваме с Rachel Row, която представи новата си песен "Аркутино".  Както и самото име на сингъла подсказва, това е музика за море, безгрижие и свободни форми щастие. Като едно от любимите й български кътчета по морето, плажът Аркутино неслучайно ще се превърне в метафора за солените, пясъчни спомени.

Песента е по музика и текст на Rachel Row, аранжиментът е създаден от Страхил Велчев - Kink и Денис Попстоев.