Работният ни ден този петък завършва с Бьорк и Росалия и тяхната нова песен с кауза "Oral". Парчето е стара композиция на 58-годишната исландка, написана в края на 90-те години на миналия век малко преди излизането на албума й Vespertine. Тя се сеща за него тази година, когато в родната й страна все повече се обсъжда вредното влияние на изкуственото отглеждане на сьомга в морето.

Точно заради това всички приходи от "Oral" ще отидат при активисти от фиорда Сейдисфьордур, които се борят по юридически начин да забраняват вредната практика.

"Oral" - общата песен на Росалия и Бьорк

Росалия и Бьорк - песен за огън и лед

Неочаквано добра комбинация

Метъл великаните от Judas Priest продължават да ни надъхват за предстоящия им нов албум "Invincible Shield, който очакваме да се появи прз 2024 г.

След водещия сингъл "Panick Attack", сега групата споделя второ парче от чакания с огромен интерес албум. Така получаваме още една страхотна песен, която се казва "Trial By Fire".

Орлин Николов от Rock The Night - момчето, което снима музиката

С две камери на раменете - българинът, който снима най-големите в света на музиката

Орлин Николов за най-добрите си концертни снимки и за сайта Rock The Night

Galantis обедини сили с британската певица и композитор Хана Болейн в новото парче "Little Bit Yours".

"Удоволствие е да работя с някого, на чиято музика съм истински фен от толкова дълго време. Харесвам начина, по който създават всяко парче, което се усеща забавно и вълнуващо, като същевременно дава достатъчно пространство на вокала да блесне. За мен това е специалното в записи като "Runaway (U & I)" и " Heartbreak Anthem". Изглежда, че Кристиян (от Galantis) е създал същата магия в "Little Bit Yours". "Little Bit Yours" казва "имам две страни и ако ме искаш, трябва да обичаш и двете"", споделя Хана.

Продължаваме с DARA и Bobо - две съвсем различни, но в същото време приличащи си лица на модерната българска сцена. На пръв поглед тичат в различни музикални коридори, но всъщност имат подобен вкус за музика, подобна чувственост през мелодии и думи.

Събира ги спонтанна звукозаписна сесия в едно от студиата на Вирджиния Рекърдс и резултатът е парчето, озаглавено "Няма да ми липсваш". И песента ,и видеото към нея получиха ласкави отзиви от страна на феновете в социалните мрежи.

5 нови песни от седмицата с Дуа Липа, Лени Кравиц, Молец, Maneskin и Odd Crew

5 нови песни от седмицата

За всеки по нещо

Завършваме с дуетът между Миро и Мария Илиева, който до скоро беше само мечтана комбинация. Това се промени на сцената на последните музикални награди на БГ Радио, където двамата бяха голямата изненада с емоционално изпълнение на първата си обща песен озаглавена "Ако утре няма днес".

Проектът моментално генерира голям интерес и очакването за неговата официална премиера беше огромно. Развръзката е вече налице - "Ако утре няма днес" излиза сега с оркестрирана аудио версия и впечатляващо видео.