Четенето не е сезонно занимание и все пак есента като че ли най предразполага към това да седнем някъде на топло, и уютно с добра книга в ръка. За този уикенд подбираме три много различни заглавия, обединение от факта, че главните герои са жени.

3 книги за уикенда от Дъглас Стюарт, Пол Мъри и Лиз Нюджънт

3 книги за уикенда

От Ирландия и Шотландия

"Грехът на пианистката"

Елен Жиру е млада пианистка, която изоставя родната Франция, за да се премести да в Канада. В малкото градче, където се установява, Елен свири в местната църква и омайва жителите с историята за фабриката за пиана, която някога семейството й е притежавало.

Снимка 641472

Източник: Колаж / Кръг

И точно когато си мисли, че най-после е започнала на чисто и загърбила миналото, голямата й тайна, която носи от Европа, става достояние на всички. Войната, любовта, вината и изкуплението са в центъра на романа на Кърт Палка, познат на българските читатели с "Клара".

Изд. Кръг, 20 лв.

"Джаки и Мария"

Две от най-популярните дами от средата на миналия век - Джаки Кенеди и Мария Калас, са героините на новата книга на Джил Пол. Джаки Кенеди е поканена да гостува на яхтата на Аристотел Онасис - един от най-богатите хора в света, точно когато обмисля да напусне свръхамбициозния си и склонен към изневери съпруг.

Снимка 641474

Източник: Колаж / Бард

Оперната прима Мария Калас се бори със суровия свят на музиката, враждебната преса и бездушния брак, когато пътят й се пресича с този на сънародника й Онасис. Чаровният милиардер ща сблъска съдбите на Джаки и Мария.

Изд. Бард, 19.99 лв.

"Момичетата от книжарница "Блумсбъри"

Книжарница "Блумсбъри" в Лондон се гордее с вековната си история и традиции. Тя обаче отдавна не е интелектуалното средище, което е била някога, а три млади жени ще се опитат да й върнат славата.

Снимка 641473

Източник: Колаж / Хермес

Това са красивата Вивиан, която е загубила годеника си на фронта и иска да стане писателка, Грейс, която издържа семейството си сама, както и Еви, която е една от първите жени студентки, приети в Кеймбридж. Трите ще трябва да се изправят срещу предизвикателствата на времето си и предразсъдъците спрямо пола си, за да успеят.

Изд. Хермес, 19.95 лв.