Крал Чарлз Трети беше диагностициран с раково заболяване, а новината беше оповестена тази седмица от Бъкингамския дворец. То не е свързано с простата - проблемът, заради който той се подложи на процедури през последния месец.

Камила за крал Чарлз - първи коментари за състоянието му след диагнозата рак

Какво разкри Камила за болестта на крал Чарлз

Тя е плътно до съпруга си

Чарлз вече е започнал лечение и се е оттеглил в Сандрингам, където се очаква да почива повече. Много кралски анализатори смятат, че здравословният му начин на живот до момента ще му е от голяма полза в битката с болестта.

Чарлз следва много здравословна диета - той консумира почти изцяло домашно отгледани плодове и зеленчуци от градините на имението си Хайгроув, както и яйца от свободни кокошки, също гледани там.

В официалния профил на Кларънс Хаус - резиденцията и прес офисът на Чарлз и Камила, пък е споделена снимка на любимата закуска на краля. А тя е печени яйца със сирене, като яйцата отново се доставят от Хайгроув.

Кралският журналист Тина Браун пък разкрива, че сред останалите предпочитани храни от Чарлз на закуска са ядки и семена в съчетание с чаша чай. Той обаче не обядва заради многото си ангажименти през деня. Този факт е потвърден по повод 70-та му годишнина през 2018 г. Тогава Кларънс Хаус събират 70 факта за Чарлз и един от тях е, че той никога не обядва.

анкета

Смятате ли, че крал Чарлз трябва да се оттегли?

Виж резултати

Не, прекалено скоро беше коронацията 9.3%

Да, ако състоянието му се влоши 47.8%

Нали има кой да го замества, докато се лекува 11.2%

Да закриват цялата монархия 31.7%

Друга важна част от ежедневието му е, че прекарва много време навън сред природата. "Кралят не обича да седи прекалено дълго вътре и винаги държи прозорците отворени", коментира бившият прес секретар на Чарлз Джулиан Пайн пред Express.

Снимка 652843

Източник: GettyImages

Сред любимите хобита на крал Чарлз са дългите разходки из хълмовете на Шотландия, както и градинарството - активно негово занимание, откакто се е сдобил с имението Хайгроув.