Отминаващата седмица мина под знака на тежката диагноза на крал Чарлз. След първоначалния шок от изявлението на Бъкингамския дворец, той се срещна за кратко с принц Хари, остави в ръцете на принц Уилям част от задълженията си, и отлетя със съпругата си към Сандрингам.

Принц Хари и крал Чарлз - защо срещата им беше толкова кратка

Само няколко минути - защо срещата на Чарлз и Хари беше толкова кратка

Няколко основателни причини

Първата публична проява на Камила след случилото се беше в четвъртък, 8 февруари, когато кралицата-консорт присъства на музикална вечер в катедралата в Салисбъри в подкрепа на местни благотворителни организации.

Разбира се, нямаше как да не бъде попитана за това как е Чарлз. "Той се справя изключително добре предвид обстоятелствата. Много е признателен за писмата и съобщенията, които получава отвсякъде. Това много го разведряла", казва тя пред местни медии.

анкета

Смятате ли, че крал Чарлз трябва да се оттегли?

Виж резултати

Не, прекалено скоро беше коронацията 9.3%

Да, ако състоянието му се влоши 47.8%

Нали има кой да го замества, докато се лекува 11.2%

Да закриват цялата монархия 31.7%

Снимка 652813

Източник: GettyImages

Припомняме, че на 5 февруари беше съобщено, че крал Чарлз Трети е диагностициран с рак, след като премина рутинна процедура за уголемена простата. В хода на изследванията е открито раково образувание, но не се уточнява в коя част на тялото е то, като от двореца конкретизират, че не става дума за рак на простатата.

Кралят вече е започнал нужното лечение и известно време ще се оттегли от основните си ангажименти като монарх. Чарлз обаче ще продължи да провежда регулярните си срещи с премиера на Великобритания, както и да получава и подписва официални документи, припомнят People.