Вече близо 10 години Шанън Дохърти се бори с тежката диагноза рак на гърдата. Тя винаги е говорила открито както за заболяването си, така и за лечението и всички трудности, които го съпътстват. След период на ремисия ракът се завърна по-силен от всякога и в мозъка, и в костите й. А в последно време актрисата, която е в четвърти стадий на заболяването, сякаш вече е загубила волята си за живот.

Шанън Дохърти открито за рака и как влияе на сексуалния ѝ живот

Шанън Дохърти открито за рака, секса и секс играчките

Какво кара актрисата да се изчервява като домат

Миналата година тя сподели пред People, че не се е предала. Но в последния епизод на подкаста си Let's Be Clear преди дни посочи днешната си гледна точна над ситуацията, която е малко по-различна. По думите на Шанън Дохърти, в момента вниманието й е изцяло концентирано върху нейната майка и това как да я подготви да приеме смъртта й по-лесно - въпреки че това надали е възможно.

"Знам, че ще й бъде много трудно, ако си отида преди нея", разсъждава актрисата, която е напълно наясно, че подобен сценарий е възможен, имайки предвид колко е напреднала болестта й. Затова сега тя се е захванала с всичко, което може да свърши, докато е все още тук, за да не тежи след това на майка й.

Като например е започнала да разчиства всички непотребни вещи от дома си. Някои от тях дарява, а други, които са антики, събирани през години, продава на търгове. Наскоро тя посети и имението си в Тенеси, за да събере покъщнината си, отказвайки се от мечтата да живее в ранчо и да гледа коне. Споделя, че това е било много "трудно и емоционално" за нея, защото се е почувствала сякаш се отказва и от живота си, пише Page Six.

Шанън Дохърти и 10-годишната битка с рака - какво е състоянието на актрисата днес

След 10 години битка с рака - колко тежко е състоянието на Шанън Дохърти

Актрисата се бори с рака от почти 10 години

Именно придобиване на умението да се освобождава от собственост и други притежания й е най-трудно да придобие. Но то й помага "да остави след себе си по-чист и по-лесен преход" за семейството си. Освен това Шанън Дохърти се научава, че вещите не й носят толкова радост, колкото създаването на спомени с любимите й хора. Именно затова и ги разпродава, за да има повече средства, с които да пътува с майка си - нещо много по-ценно от всичко материално.