Актрисата Шанън Дохърти е починала на 53-годишна възраст вчера, 13 юли, след дългогодишна борба с рака.

Защо Шанън Дохърти разпродава имуществото си и се подготвя за смъртта

Как се подготвя за смъртта Шанън Дохърти

Напусна ли я желанието за живот

"С натежало сърце потвърждавам кончината на актрисата Шанън Дохърти. В събота, 13 юли, тя загуби битката си с рака след много години борба с болестта", се казва в изявлението на нейната публицистка - Лесли Слоун, първо публикувано в People днес, 14 юли.

По-нататък в текста пише, че актрисата е била заобиколена от любимите си хора и кучето си Бауи, а сега семейството ѝ моли за уединение в този тежък момент.

Шанън Дохърти бе диагностицирана с рак на гърдата през 2015 г. Миналата година тя реши да говори публично за диагнозата си и разкри в откровено интервю, че по това време вече ракът се е разпространил в костите ѝ. Въпреки четвъртия стадий на болестта обаче, актрисата сподели, че не е готова да посрещне смъртта.

Снимка 674493

Източник: GettyImages

"Не съм приключила с живота. Не съм приключила да обичам. Не съм приключила да създавам. Не съм приключила да се надявам да променя нещата към по-добро", каза още тя.

През април 2017 г. Шанън Дохърти е получила обнадеждаващите новини, че е изпаднала в ремисия, но за съжаление само две по-късно ракът се е върнал. През юни 2023 г. тя разкри, че ракът вече се е разпространил и в мозъка ѝ, както и че е претърпяла операция за отстраняване на тумора.

"Това определено беше едно от най-страшните неща, през които съм преживявала през целия си живот", не скри тогава тя.

Въпреки болестта си актрисата бе решена да продължи да работи. Тя уточни, че хората, диагностицирани с рак, са жизнени и искат да продължат напред. Освен това тя имаше за цел и да повиши осведомеността и средствата за изследване на рака, като в същото време искаше да покаже и на други диагностицирани с терминален рак като нея, че все още имат с какво да допринесат.

Снимка 674494

Източник: GettyImages

Шанън Дохърти е най-известна с участието си в сериала "Бевърли Хилс 90210", в който се снима четири сезона - от 1990 г. до 1994 г. В продължението от 2008 г., озаглавено "90210", тя има няколко епизодични роли.

Освен в телевизионни сериали, актрисата се снима и в няколко предавания, сред които Breaking Up with Shannen Doherty и Dancing with the Stars, където е участник.

Шанън Дохърти открито за рака и как влияе на сексуалния ѝ живот

Шанън Дохърти открито за рака, секса и секс играчките

Какво кара актрисата да се изчервява като домат

След това се включва и в продължението на "Бевърли Хилс 90210" от 2019 г. - отново като своята героиня. По това време вече е била диагностицирана с рак, но решава да запази това в тайна от актьорския състав. Тогава един от колегите ѝ - Люк Пери, неочаквано губи живота си на 52-годишна възраст, припомнят People.