Всички помним Дженифър Грей с ролята ѝ в култовия филм от 1987 г. "Мръсни танци".

Дженифър Грей, “Мръсни танци” и новината за продължението на култовия филм

Дженифър Грей се завръща в една от най-култовите си роли

В кой филм отново ще гледаме актрисата

Но всеки любител на "Приятели" няма как да забрави появата на актрисата и в сериала - нищо че ролята да е епизодична и ограничена само до един-единствен епизод.

В скорошно интервю за MediaVillage, 63-годишната Дженифър споделя доста неща от живота си и кариерата си. Включително се спира и на момента, в който е била поканена да се присъедини към екипа на "Приятели". Тя участва в първия сезон на сериала, който в този период придобива все по-голяма популярност, и влиза в ролята на Минди - бившата най-добра приятелка на Рейчъл Грийн (героинята на Дженифър Анистън).

Неприятното за Грей обаче е, че участието се е отразило доста негативно на психическото ѝ здраве. "Бях фен на сериала, затова не се поколебах да приема ролята. Това доведе до много високо ниво на тревожност и безпокойство в мен. Оказа се, че никак не е лесно да бъдеш гост-звезда, защото трябва да успееш да се напаснеш за много кратко време. А и имаше постоянни промени в сценария и повторни сцени", спомня си актрисата.

Впоследствие тревожността ѝ толкова се е засилила, че дори е отказала на поканата да повтори ролята на Минди във финала на втори сезон, през 1996 г. Не успява да се справи със стреса и на нейно място се включва Жана Мари Хуп.

Дженифър Грей разкрива, че по онова време просто не е била наясно какво се случва с нея и че дори е имала нужда от специализирана помощ. Допълва, че това е бил и още един житейски урок, за който с днешна дата е благодарна, защото ѝ е помогнал да научи много за себе си.

Дженифър Грей, Out of the Corner и признанията на актрисата в наскоро издадените й мемоарите

Най-голямата грешка на Дженифър Грей

Какво признава актрисата в своите мемоари

Последните години също не са особено лесни за Дженифър и в личен план, пише Yahoo Entertaiment. През 2020 г. тя се раздели със съпруга си Кларк Грег след 19 години брак. Двамата отбелязаха, че "остават близки" и са благодарни за живота, който са споделили, както и за прекрасната дъщеря. През 2022 г. Грей издаде автобиографичната книга Out of the Corner.