Едва ли има човек, който да знае докъде се простира точно родословното му дърво. Няколкото поколения назад са ясни, но нишката в някакъв момент се губи или просто изчезва.

Закари Леви, "Шазам! Яростта на боговете", депресията и тревожността, с която се е борел актьорът

И супергероите страдат от депресия и тревожност

Закари Леви открито за проблемите си

Затова е доста полезно родословното дърво да се записва и предава от поколение на поколение. Но кой ли го прави. Е, затова предаването на NBC Who Do You Think You Are? се опитва да проследи родословието на някои звезди.

Една от "мишените" в четвърти сезон е Закари Леви, който тази Коледа трябва да гледаме по кината като Шазам. С помощта на историци и експерти Леви разбира, че е имал прабаба на име Елизабет Клаусън, която е била смятана за вещица и срещу нея е имало дело.

Всъщност, времето е върнато назад с цели 10 поколения, защото въпросната прабаба е съдена през 1962 г. Историци поясняват, че по онова време в Салем са били масовите гонения и процеси срещу вещици. Макар и Елизабет да не е живяла в Салем, а в съвсем друг щат дори, течението я е засегнало.

По онова време жените, обвинени в магьосничество, са били хвърляни в дълбоки води с вързани ръце и крака, за да се установи дали наистина са вещици. Вярванията са били, че добрите християнки ще потънат, докато вещиците ще изплуват.

Оказва се, че съпругът на прабабата на Закари Леви е поел риск, подемайки петиция сред хората от селото, че Елизабет не е вещица. Според Yahoo Entertainment тези му действия са били не само рисковани, но и много смели, защото много от мъжете, които са се опитвали да оневинят жените си, също са били обявявани за магьосници.

"Шазам! Яростта на боговете", Закари Леви, Хелън Мирън, Луси Лиу, Comic Con в Сан Диего и първи трейлър на филма

Шазам ще си навлече яростта на боговете

Ето какво ни подсказва трейлърът на "Шазам! Яростта на боговете"

В крайна сметка, актьорът разбира, че Елизабет Клаусън е била оправдана по тези обвинения. За самия Леви пък е било облекчение да разбере, че прадядо му е бил толкова смел, защото от ровенето по родословното му дърво се е оказало, че повечето от предците му от мъжки пол по майчина линия са били агресивни и са имали проблеми с алкохола.