Когато през 2019 г. "Шазам!" се завъртя по кината, реакциите на феновете бяха много позитивни и добри. Което даде зелена светлина на Warner Bros. и DC да действат с втори филм.

Хелън Мирън, Shazam! Fury of the Gods и ролята ѝ на злодей във филма

Хелън Мирън ще бъде злодей в супергеройски филм

Shazam! Fury of the Gods ще се гледа

И така, съвсем логично, догодина по кината ще гледаме "Шазам! Яростта на боговете" (Shazam: Fury of the Gods). Около филма не се знаеше много. Едно от ясните неща бе, че Хелън Мирън ще влезе в ролята на злодей. Нещо, което не очаквахме, но пък смятаме, че ще бъде епично за гледане.

От провелия се през изминалия уикенд Comic Con в Сан Диего получихме и първи трейлър на филма. Той ни показва, че хумористичният и леко детински стил от първия филм ще бъде запазен. Били Батсън (Ашър Ейнджъл) и супергеройското му алтерего Шазам не се чувстват много на мястото си.

Прави се препратка към други супергерои като Светкавицата, Аквамен и Батман, но Били и Шазам не смятат, че са достойни да се мерят с тях. Въпреки това не могат да спрат да помагат на хората, а вече не са и сами, защото от предния филм помним, че цялото "ново семейство" на Били се сдоби със суперсили.

Сега обаче играта ще загрубее, защото по петите им са дъщерите на Атлас - Хеспера (Мирън) и Калипсо (Луси Лиу), които притежават божествени сили и, меко казано, са бесни на Шазам и компанията, защото смятат, че са откраднали суперсилите си. Личи си, че ни очаква много екшън и хвърляне на коли по дракони.

Ant-Man And the Wasp: Quantumania, Thunderbolts, Fantastic Four всичко, което Marvel обявиха на Comic Con в Сан Диего

Всички нови филми и сериали, които Marvel обявиха

Вече знаем плановете за пета фаза

Както и много хумор и закачки. Като тази с "Бързи и яростни" и значението на семейството. Още по-интересното е, че на въпрос дали ще видим Супермен във филма, Закари Леви не пожела да даде ясен отговор. 

"Шазам! Яростта на боговете" е по кината тази Коледа