22 победи в 22 мача. След последната от тях над Тайсън Фюри в Рияд през миналия уикенд Олександър Усик стана абсолютен световен шампион по бокс в тежка категория с поделено съдийско решение. Така сложи край на царуването на Циганския крал и обра всички титли в тежка категория, които вече са негово притежание. От 25 години не се бе случвало един боксьор да държи всички титли в категорията.

Томи Фюри, Джейк Пол, Дрейк и милионите, които двамата изкараха от мача

Милионите, които Томи Фюри и Джейк Пол спечелиха

Пари като вестници

Първата загуба за Тайсън Фюри след 34 успеха на ринга безспорно е най-трудната за преглъщане. Въпреки че отново ще прибере над 100 милиона долара за мача, в който украинецът го детронира, той понесе много по-тежък удар за егото си, отколкото тези, които тялото му изненадващо за мнозина успя да понесе.

След края на срещата не спират коментарите относно спорното решение на съдиите, което направи Олександър Усик новия крал на бокса, и възможността титлата да му бъде отнета.

Снимка 665711

Източник: GettyImages

Още на ринга Тайсън Фюри заяви, че за него той е победителят, а развоят на събитията се дължи на факта, че съдиите са взели страната на украинеца заради войната в родината му.

Появиха се и теории дали мачът на века няма да бъде последният за британеца. Спортни коментатори изразиха по Sky Sports мнението си, че след този развой на събитията Циганския крал трудно ще върне мотивацията си да излезе отново на ринга, защото явно колкото и добре да се представи, не всичко зависи от способностите му.

Снимка 665709

Източник: GettyImages

Други пък коментираха представянето на британеца на ринга и факта, че той вече е по-бавен, по-трудно се възстановява и годините си казват думата. Но все пак новият абсолютен шампион Усик е две години по-възрастен от него, така че надали годините играят толкова голяма роля. Но пък броят на мачовете за британеца е по-голям, а това значи и много повече травми.

Дуейн Джонсън на ринга в бойна готовност - за какво се подготвя актьорът

Дуейн Джонсън на ринга в бойна готовност - за какво се подготвя актьорът

Снимките на Smashing Machine започват скоро

След загубата си Тайсън Фюри призна някои от своите грешки и обеща да ги поправи в бъдеще, което е знак, че надали на този етап мисли за отказване. А и неведнъж е заявявал, че излиза на ринга от любов към бокса, а не заради пари. И когато тази емоция изчезне, ще окачи ръкавиците на стената. И само времето ще покаже дали тежката загуба е способна да доведе до тази промяна.