Петък е време за обичайната музикална селекция. Започваме с " iAAM" на Coldplay,  които пуснаха и дългоочаквания си десети албум Moon Musiс. Moon Music, продуциран от Макс Мартин, съдържа сингъла, оглавил класациите на iTunes за август - "WE PRAY" и двойно номинирания през юни за MTV VMA сингъл - "feelslikeimfallinginlove", който достигна номер едно както в британската ефирна класация, така и в Official Big Top 40.

Крис Мартин наскоро публикува видео, което предлага поглед към албума, казвайки: "Мисля, че това, за което е този албум, е отговор на борбата с всички вътрешни конфликти, онези в нас самите, а също и с всички външни конфликти, и откриването на най-добрия отговор. Мисля, че Moon Music се опитва да каже, че може би любовта е най-добрият отговор."

Това ли е краят на Coldplay

Това ли е краят на Coldplay

Признанието на Крис Мартин

Продължаваме на вълна албуми, за да представим новата колекция на Ерик Клептън Meanwhile, която дигитално излиза днес, 4 октомври. На CD я очакваме на 24 януари. Албумът включва колаборации с Джеф Бек, Ван Морисън, Брадли Уоукър, Джудит Хил, Даниел Сантяго и други.

Meanwhile съдържа шест нови песни и осем вече издадени сингъла. На нас бързо любима ни стана "Smile". 

И докато ме а вълна "усмивка", да видим и какво ново са ни приготвили от Smile. "Bodies Laughing" е едно от последните парчета от новия албум на групата Cutouts, който също излиза днес.

По-ранните сингли включват "Foreign Spies", "Zero Sum", "Don"t Get Me Started" и "The Slip".

Правейки равносметка на историческата си кариера досега, Майкъл Бубле с гордост представя чисто новия си албум с най-големи хитове The Best Of Bublé.

The Best Of Bublé може да се похвали с 21 основни песни от целия му каталог. Той обхваща основополагащи хитове, като "Haven"t Met You Yet", "Feeling Good", "Sway", "Everything", "It"s A Beautiful Day" и наскоро издадения сингъл "Don"t Blame It On Me". В компилацията е включено и още едно ново парче "Quizas, Quizas, Quizas".

5 нови песни от седмицата

5 нови песни от седмицата

Слушаме Body Count с Дейвид Гилмор, Ману Чао, Ава Макс, Galantis и Дара Екимова

На 3 октомври, на Ирландската музикална седмица в Дъблин и едновременно на музикалните конференции SoAlive в София и Reconnect в Бърно, дългоочакваните награди Music Moves Europe 2025 разкриха петнадесетте забележителни артисти, които са номинирани за тазгодишните отличия. И едни от тях се оказаха българското дуо Woomb.

За трети път, в историята на наградите, български артисти намират място във финалната селекция. Новината за номинацията на Woomb съвпада и с появата на новия им сингъл "Shape Yourself Around Me", придружен с видео, режисирано от Жоро Манов и снимано от Крум Родригез.