Зрителите рядко си дават сметка какви усилия костват на актьорите някои сцени, особено така наречените горещи. Салма Хайек неотдавна разказа детайли около секс кадрите в "Десперадо", а наскоро и Юън Макгрегър сподели какво мисли по темата.

Салма Хайек, Антонио Бандерас, "Десперадо" и колко трудно ѝ е било да заснеме секс сцената от филма

Трудната секс сцена между Салма Хайек и Антонио Бандерас

Горещо, но и неудобно

Оказва се, че по време на 25-годишната са кариера в Холивуд шотландецът никога не е отказвал да участва в секс сцени.

Въпреки това, още през 2011 г. звездата от "Перфектно чувство" признава в шоуто на Греъм Нортън, че "не ги харесва много".

"Те са неудобни, защото са едновременно странни и приятни за изпълнение. Това не е нормална ситуация, сега съм на 40, а актрисите стават все по-млади."

Десет години по-късно, актьорът отново коментира темата пред The New York Times. А поводът е предстоящият сериал Halston за Netflix, в който той за първи път снима интимните моменти с помощта на координатор. Именно последният помага на актьорите да изпълнят задачите си безпроблемно - задачата му е да ги предразположи и да разбере как биха се чувствали най-комфортно.

Юън обяснява как включването на един такъв ментор улеснява процеса, особено за по-младите му колеги.

"Представете си, че сте жена на 22 години и сте на снимачна площадка за първи път. Водещият актьор винаги е с 25 години по-възрастен от вас, изведнъж се оказвате с мъж режисьор и мъж главен актьор", обяснява Макгрегър. И уточнява, че често се случва това "бедно 22-годишно момиче" да е притеснено и да не желае да влезе в подобна гореща сцена.

Емили Ратайковски, Харви Уейнстейн, делото за сексуален тормоз и какво ядоса модела

Защо Емили Ратайковски напсува Харви Уейнстейн

Моделът не мисли, че има справедливост и правосъдие

Участието на интимни координатори в кино индустрията набира все по-голяма популярност, а за причина се смята скандалът от 2017 г. с продуцента Харви Уейнстейн и последвалото го движение #MeToo против сексуалния тормоз и неправомерно поведение в Холивуд.