Напоследък ни прави впечатление, че Салма Хайек го е ударила на откровения. В което няма нищо лошо, естествено. Даже се радваме, защото научаваме нови и интересни истории около актрисата.

Салма Хайек, "От здрач до зори", фобията ѝ от змии и как едва не е загубила ролята си във филма

Ролята, която Салма Хайек едва не е изгубила заради фобията си от змии

Всичко в името на ролята

В подкаста на Дакс Шепърд - Armchair Expert, Хайек реши да се върне назад във времето и спомените си, за да разкаже колко трудно ѝ е било да заснеме секс сцената с Антонио Бандерас в "Десперадо".

На актрисата първоначално не ѝ е било казано, че подобна сцена ще бъде част от филма, затова е била леко шокирана, когато е разбрала.

Хайек казва пред колегата си, че когато е дошло време камерата да се завърти и въпросните кадри да бъдат заснети, тя просто не е можела да спре да плаче.

"Едно от нещата, от които се страхувах, беше Антонио - всъщност той беше голям джентълмен и се държеше много мило, затова и до днес сме близки приятели - но беше много освободен."

Салма Хайек допълва, че и Бандерас, и режисьорът Робърт Родригес са били много внимателни в подхода си към нея, за да я накарат да се чувства комфортно по време на въпросната сцена. И в нито един момент не е усетила натиск, пише People.

Салма Хайек, Bliss и защо често влиза в ролите на силни жени

Защо Салма Хайек играе силни жени

Естествен актьорски подбор

Въпреки това ѝ е било трудно, защото веднага се е замисляла какво ли ще кажат родителите ѝ, ако видят сцената. "При момчетата не е така. Бащите им биха казали: Да, това е моят син."