Едва ли има човек на планетата, който вече да не е чувал за Харви Уейнстейн. Преди две години около продуцента се разрази сериозен скандал, като десетки жени подадоха оплаквания, че са били жертви на сексуален тормоз от негова страна.

Дженифър Анистън, Харви Уейнстейн и какво сподели за него актрисата

Неприятната среща на Дженифър Анистън с Харви Уейнстейн

Какво си спомня актрисата от случката с продуцента

Това доведе до срив за Уейнстейн и фалит на продуцентската му компания The Weinstein Company. Но по-важното е, че отключи истинска вълна от недоволство срещу сексуалното посегателство над жени. Tака популярност доби и движението #MeToo.

Бъдещето на Харви Уейнстейн със сигурност няма да е розово, а вече има и развитие по делото срещу него. Според The New York Times, адвокатите на продуцента са се договорили с обвинителите му.

Снимка 457077

Източник: GettyImages

Сумата, която ще трябва да бъде платена, е в размер на 25 милиона долара. Това, което вбеси много хора, сред които и Емили Ратайковски, е, че Уейнстейн няма да плати и долар от това обезщетение.

Тези 25 милиона ще бъдат осигурени от застрахователите на вече несъществуващата му компания. За Емили Ратайковкси, която не се свени да защитава правата на жените, това е напълно недопустимо. В знак на протест тя се появи на премиерата на филма Uncut Gems с надпис на ръката ѝ, който няма нужда от превод.

Емили Ратайковски, Алабама, законът за абортите и защо моделът е срещу него

Голият протест на Емили Ратайковкси

Емрата не е съгласна със закона, забраняващ абортите в Алабама

Харви Уейнстейн обаче все още не се е измъкнал сух от ситуацията. На 6 януари 2020 г. е насрочено делото срещу него и все още може да бъде намерен за виновен. Ако това се случи, го очаква доживотен затвор.