Уини Харлоу e първият модел в света с витилиго и като такъв е свикнала да разбива стереотипи. През 2014 г. попада на модния подиум за първи път, като досега е дефилирала и участвала в реклами за десетки световноизвестни марки. Освен това си сътрудничи с Puma за колекция от спортни облекла, а най-голямото ѝ лично постижение в работата е собствената ѝ линия за красота Cay Skin.

Криси Тейгън и Джон Леджънд показват дома си пред Architectural Digest

На гости в дома на Криси Тейгън и Джон Леджънд

Къща за чудо и приказ

Всички тези ангажименти предполагат натоварено ежедневие и затова до скоро Уини Харлоу живее в апартаменти под наем. В един момент обаче решава, че е готова да открие своето място, в което да се установи за постоянно и да нарече свой дом. За по-дълго по време на пандемията моделът се мести в Лос Анджелис и така и не се връща в Ню Йорк. "Тъй като съм момиче от Карибите, исках горещо време, слънце и наистина красив басейн", споделя тя пред Architectural Digest, които развежда из дома си.

А него намира именно в Ел Ей - просторна новопостроена къща с пет спални. За да я преобрази по свой вкус обаче, решава да работи с дизайнера с 30 години опит в бизнеса Мартин Лорънс Булард. Още когато двамата правят обиколка на имота, разбират, че ще си паснат. Както Уини, така и Мартин, описват връзката си като "любов от пръв поглед" и с ентусиазъм започват процеса на трансформация на интериора, който продължава цели девет месеца.

"Исках да е специално", споделя дизайнерът. И явно и с това спечелва доверието на модела, който издава, че когато е работила с други дизайнери в миналото, те са разбирали погрешно чувството ѝ за блясък. "Къщата ми трябва да има спокойна енергия, но искам и усещане за блясък", допълва тя.

Като взема това предвид, Мартин Лорънс Булард се заема със задачата да създаде пространство, което да е напълно синхронизирано с начина на живот на модела и което да изглежда секси, но в същото време да носи усещане за уют. "Нейният дом е наистина дом. Тя често кани приятели и семейство, така че беше много важно да го направим супер удобен и непретенциозен", изтъква дизайнерът.

Тъй като имотът е нов, не са били необходими структурни модификации. Неутралната основа е запазена и към нея са добавени меки цветове, отличаващи се материали и деликатни текстури. Черни акценти например придават лека драматичност на кухнята, осветителните тела подчертават стаите, а мебелите от луксозни тъкани приканват към релакс.

Спалнята на Уини Харлоу е вероятно най-впечатляващата стая, тъй като крие елементите на холивудския стил от 30-те години на миналия век. Масите са мраморни, столовете и табуретките са облицовани с букле, леглото е тапицирано с кадифе, а килимът от изкуствена материя е невероятно мек. Като цяло домът на модела има изявен ретро стил.

За едно обаче дизайнерът успява да убеди модела. Първоначално тя изобщо не си представя в дома ѝ да има нейни снимки, но според Мартин Лорънс Булард е важно в дизайна да бъде вплетена и радостта от кариерата ѝ. Затова и Уини се съгласява в една от баните ѝ да има тапет с нейни снимки от рекламна кампания, а в друга от стаите - стена с рамкирани нейни корици от списания. Най-ценен за модела обаче е портретът ѝ от лондонския художник Келвин Окафор, който е поставен на почетно място - върху полицата на камината в хола.

За да не превръща дома си в персонализирана "зала на славата", Уини Харлоу добавя към интериора и снимки на модни икони като Бевърли Джонсън и Грейс Джоунс, в знак на почит към предшестващите я цветнокожи модели.

Аманда Сейфрид показа дома си в Ню Йорк

На гости в дома на Аманда Сейфрид

Когато провинциалният дух се пренесе в Ню Йорк

"Не исках да съм само аз, затова реших, че ще е красиво да мога да се разхождам из къщата си и да се чувствам вдъхновена. Тези невероятни жени са хората, които създадоха подиума, по който вървя", споделя Уини Харлоу.