55-годишният Уил Смит наруши мълчанието си, след като през изминалата седмица съпругата му Джейда Пинкет Смит разкри за първи път публично, че през последните седем години са били разделени. Актьорът отговори на искане за коментар от New York Times и разказа какво е научил от новите мемоари на актрисата, озаглавени Worthy.

Джейда Пинкет Смит и Уил Смит - разделени, но не и разведени

Защо Уил Смит и съпругата му са разделени, но не и разведени

Актрисата сваля картите на маса

В допълнение към казаното, че книгата "някак си го е събудила", той споделя, че осъзнава, че Джейда е "по-издръжлива, умна и състрадателна, отколкото той е разбирал".

"Когато сте били с някого повече от половината от живота си, настъпва нещо като емоционална слепота и твърде лесно може да загубите чувствителността си към неговите скрити нюанси и фини красоти", пише той в мейл до изданието.

Снимка 637900

Източник: GettyImages

Коментарите на Уил идват само няколко дни след като Джейда, за която се ожени през 1997 г., шокира обществеността, като призна в интервю за NBC News, че тя и съпругът й живеят отделни животи, но отказват да се разведат.

"Обещах, че никога няма да има причина да се разведем. Ще се справим с каквото и да е. Просто не успях да наруша това обещание. Но докато стигнахме до 2016 г., вече бяхме толкова изтощени от опити. Мисля, че и двамата все още бяхме заседнали във фантазията си за това, което смятахме, че трябва да бъде другият човек", добави тя.

Джейда Пинкет Смит проговори - и за шамара на Уил Смит, и за изневерите, и за мислите за самоубийство

Джейда Пинкет Смит проговори - и за шамара на Уил Смит, и за изневерите, и за мислите за самоубийство

Какво разкрива актрисата пред People преди излизането на книгата ѝ Worthy

Малко след излъчването на интервюто, източник разкрива пред Hollywood Reporter, че децата на Уил и Джейда - Уилоу Смит (22 г.) и Джейдън Смит (25 г.) са "облекчени", че майка им е решила да признае истината за раздялата.

"Въпреки че Джейдън и Уилоу обичат майка си безкрайно и възприемат нейното поведение и начин на мислете, те са много облекчени, че новината най-накрая излезе на бял свят, така че всеки може да продължи с живота си", споделя близък до семейството. "Те искат всеки да бъде верен на себе си и да не таи повече злоба или тайни."