Крал Чарлз бавно и методично въвежда някои промени в монархията, както и в начина на живот в голяма част от официалните резиденции на кралското семейство. Една от тях засяга и Бъкингамския дворец.

Личният секретар на крал Чарлз, който напуска и този, който остава на длъжност

С кого се наложи да се сбогува крал Чарлз

След коронацията

По нареждане на Чарлз температурата, до която се загрява водата в кралския басейн, е била значително намалена. Информацията е споделена от служител в двореца пред The Times.

Изданието припомня, че през 2014 г. тогавашната херцогиня на Кембридж Кейт Мидълтън е забелязана да води едногодишния принц Джордж на уроци по плуване в басейна. Малките деца на принц Уилям и Кейт принцеса Шарлот и принц Луис също са получавали уроци тук.

Басейнът на Бъкингамския дворец - ниската сграда вляво

Източник: iStock

Басейнът на Бъкингамския дворец - ниската сграда вляво

Покойният принц Филип, съпругът на Елизабет Втора, също често е ползвал басейна. Но съоръжението не е запазено единствено за кралското семейство. Всеки член на спортния клуб на персонала също има право да го ползва. Стига да спазва определени правила.

"Правилото е, че ако някой от пресонала на двореца плува, и тогава дойде член на кралското семейство, първият трябва да напусне басейна, освен ако не го поканят да остане. Което става често", се казва в книгата Not In Front of the Corgis: Secrets Of Life Behind The Royal Curtains на Брайън Хои.

Очевидно промяната с градусите на температурата на водата в басейна на Бъкингамския дворец е част от екологичната политика на крал Чарлз. Както и опит да намали разходите си на фона на поскъпналия начин на живот във Великобритания.