Преди малко повече от две седмици Симона Халеп не остави никакви шансове на Серина Уилямс и за първи път в кариерата си спечели Уимбълдън.

Меган Маркъл, Кейт Мидълтън, Уимбълдън и появата на херцогините на финала на турнира

Защо Меган пристигна след Кейт на финала на Уимбълдън

Херцогинята на Съсекс изглеждаше щастлива в компанията на сестрите Мидълтън

По този начин записа името си със златни букви в историята на един от най-силните и престижни турнири в тениса. Радостта ѝ обаче е била помрачена от хакер.

Според Tennis World, седмица след финала на Уимбълдън, профилът на Симона Халеп в Instagram е бил разбит от хакери. Целта обаче не е била да се доберат до снимките на тенисистката, а да заблудят феновете ѝ и по този начин да им измъкнат пари.

Хакерите са използвали сторитата, за да заблудят последователите на Халеп, че тя се намира в Швейцария и по някаква причина няма достъп до банковата си сметка. Ето защо има нужда да ѝ се преведат 500 долара чрез определена платформа за дигитални разплащания.

Обещанието е било, че до няколко дни тя ще върне 1500 долара. За щастие Симона Халеп се е усетила бързо, че нещо не е наред с профила ѝ и написа в Twitter, че е уведомила Instagram за проблема и се работи по отстраняването му.

Кейт Мидълтън, принц Едуард, Уимбълдън и как херцогинята наруши традицията на турнира

Първият път на Кейт Мидълтън

Херцогинята на Кеймбридж превзема Уимбълдън

Няколко часа по-късно, достъпът до профила ѝ е бил върнат, но не е ясно дали някои от последователите ѝ, които са 1.3 милиона, не се е излъгал да преведе пари.