Изминаха две години откакто Шакира и Жерар Пике обявиха, че се разделят след цели 11 години заедно. Малко след това се появиха твърдения, че футболистът е изневерил на певицата с настоящата си приятелка Клара Чиа Марти. Докато той обаче очевидно вече е продължил напред и вече е в нова връзка, при Шакира ситуацията е малко по-различна.

1:0 за Шакира срещу испанските власти

1:0 за Шакира срещу испанските власти

Какво реши прокуратурата в Барселона

Спокойно можем да кажем, че и певицата е продължила напред с живота си, но фокусирайки се върху музиката си. Когато през март издаде албума Las Mujeres Ya No Lloran, тя сподели, че не е обвързана и допълни, че именно това е една от основните причини да може да работи върху нова музика.

"Пусках музика тук и там, но ми беше наистина трудно да събера обем от работа. Нямах време. Имаше го съпруг-фактора. Но сега съм без съпруг. Да, съпругът ме дърпаше надолу. Сега съм свободна. Сега наистина мога да работя", сподели тогава Шакира по време на свое гостуване в Tonight Show пред Джими Фалън.

От март насам обаче измина още време, но певицата явно продължава да е сама. Това разкрива самата тя в ново интервю за Rolling Stone.

Пред изданието 47-годишната певица споделя, че срещите са последното нещо, за което мисли в момента и дава да се разбере, че приоритети ѝ в момента са други. А те разбира се, отново са свързани с кариерата ѝ, тъй като ѝ предстои световно турне през ноември.

"Какво място имам за мъж в момента", пита реторично Шакира. След това обаче признава, че харесва мъжете, но "това е проблемът".

"Не би трябвало да ги харесвам след всичко, което ми се случи, но представете си колко много харесвам мъжете, за да ги харесвам все още", шегува се певицата.

По-нататък вече по-сериозно тя обяснява, че гледната ѝ точка в момента е повлияна до голяма степен от децата ѝ Милан (11 г.) и Саша (9 г.), които има от бившия си партньор Жерар Пике.

"За да имам официална връзка, мисля, че децата ми трябва да са много подготвени за това, тяхното емоционално и психологическо благополучие е приоритет", допълва още Шакира.

И въпреки че е заобиколена и от приятели, фокусът ѝ остава насочен предимно върху независимостта ѝ.

"Много по-малко крехка съм, отколкото си мислех. Винаги съм се страхувала от болката, защото си мислех, че няма да я преживея. Но чрез този процес станах по-силна, отколкото си мислех, че съм. Станах по-независим човек, такъв, който не разчита на никого, освен на себе си и своята глутница вълци", споделя Шакира.

След раздялата ѝ с Жерар Пике, тя се мести заедно със синовете им в Маями, и издава, че планът всъщност винаги е бил такъв. Дори докато двамата все още са били заедно.

"Когато бях в Барселона, това беше огромна жертва за мен и за кариерата ми. Беше трудно да продължавам. Беше изключително сложно да доведеш хора в Барселона. Всеки път, когато исках да го направя, трябваше да планирам месеци напред", допълва Шакира.

След това обаче уточнява, че планът винаги е бил, когато вече бившият ѝ се оттегли от професионалния футбол, да се преместят в Щатите - заради всички жертви, които тя е правила през годините, докато го придружава да играе. Идеята им е била именно в Щатите да продължат да отглеждат децата си.

Шакира след раздялата с Жерар Пике – пътят към по-добрата версия на себе си

Шакира след раздялата с Жерар Пике – пътят към по-добрата версия на себе си

Певицата откровено за емоционалните последици от раздялата с Пике

"Идеята беше да дойда тук, но този момент съвпадна точно с раздялата. В крайна сметка всички планове се сбъдват. Просто по различен начин", споделя още Шакира.