Превърнала се в световна знаменитост още преди години, Шакира винаги е казвала колко много се гордее със своите колумбийски корени. А за сънародниците ѝ също съвсем спокойно можем да кажем, че се гордеят с нея. И дори нещо повече - чрез действията си те дори са решили да увековечат певицата.

Шакира и колко ѝ е струвала връзката с Жерар Пике

Колко милиона ѝ е струвала на Шакира връзката с Пике

Проблемите с данъчните в Испания са сериозни

В Баранкиля, родния ѝ град, вече има издигната нейна скулптура. Висока шест метра и половина, тежка шест тона и цялата от бронз, статуята е израз на почит от страна на колумбийците към Шакира.

Скулптурата е официално открита на 26 декември, по време на специална церемония, на която певицата е била придружена от родителите и братята си.

Гигантската бронзова Шакира, разположена на емблематичната крайбрежна Малекон дел Рио, е изобразена в едно от най-характерните ѝ танцови движения, при които е вдигнала преплетените си ръце над главата си, с чупка в кръста и повдигнато бедро.

Статуята е дело на Ино Маркес, който е работил по нея заедно с ученици от училището по изкуства в Ла Пас.

Към скулптурата е поставена и плоча с кратък текст, възхваляващ кариерата на певицата и филантропската ѝ дейност. "Сърце, което композира, бедра, които не лъжат, несравним талант, глас, който трогва тълпите и крака, които маршируват за доброто на децата и човечеството", гласи посланието.

Самата Шакира се е похвалила с признанието, което е получила от сънародниците си, в своя Instagram профил. "Толкова съм щастлива да споделя това с родителите си", пише тя към пост със снимки от откриването на паметника си.

Колко спечели Шакира от песните си за раздялата с Жерар Пике

Колко спечели Шакира от песните си за раздялата с Жерар Пике

Изпълнителката има с какво да се похвали

На кадрите баща ѝ Уилям Мебарак и майка ѝ Нидия Рипол изглеждат щастливи и явно в добро здравословно състояние. Наскоро обаче и двамата са имали проблеми. На 92-годишна възраст бащата на певицата е претърпял операция, като миналата година на няколко пъти е бил приеман в болница. 73-годишната майка на Шакира пък наскоро се е възстановила от тромбоза на крака, пише Hello.